2016-ban a dm, az E.ON és a Generali vehették át a MAF Felelős Támogató Védjegy elismerést

A dm, az E.ON és a Generali is sikeresen teljesítették 2016-ban a Magyar Adományozói Fórum Felelős Támogató Védjegy elnyerésének feltételeit, amely a stratégia, a menedzsment és az átláthatóság területeit átfogó szempontok alapján minősíti és hitelesíti a hazai vállalatok támogatói, társadalmi befektetési tevékenységeit.A dm, az E.ON és a Generali is sikeresen teljesítették 2016-ban a Magyar Adományozói Fórum Felelős Támogató Védjegy elnyerésének feltételeit, amely a stratégia, a menedzsment és az átláthatóság területeit átfogó szempontok alapján minősíti és hitelesíti a hazai vállalatok támogatói, társadalmi befektetési tevékenységeit.

Egyre több hazai vállalat törekszik arra, hogy tudatosabban és nagyobb társadalmi hatást elérve végezze támogatói tevékenységeit, összhangban a cég üzleti és CSR stratégiájával. Ugyanakkor, míg a vállalati fenntarthatóság sok más területén már rendelkezésre állnak azok az eszközök, szabványok, amelyek segítségével egy vállalat teljesítménye objektíven értékelhető, a társadalmi befektetések terén erre sokáig nem volt lehetőség.

Ezért fejlesztette ki a MAF vállalati és civil szakemberek segítségével a MAF Felelős Támogató Védjegyet, amely objektív és egységes alapelvek mentén teszi lehetővé a vállalatok támogatási gyakorlatának átvilágítását, minősítését és hitelesítését.

2013 óta a MAF Felelős Támogató Védjegy tanúsítványát már összesen 11 hazai vállalat nyerte el, akik közül 2016-ban az E.ON és a Generali Biztosító és annak alapítványa, a Generali a Biztonságért Alapítvány első alkalommal, a dm pedig másodszor vehette át az elismerést.

Kanyó Roland a dm Kft. marketing és PR menedzsere a Felelős Támogató Védjegy megújítása kapcsán kiemelte: „Fontosnak tartjuk, hogy időről időre megvizsgáljuk, honnan hova jutottunk el a társadalmi befektetések terén, s hogy milyen lépéseket tehetünk azért, hogy továbbfejlesszük CSR folyamatainkat, reagáljunk a társadalmi kihívásokra. Másodszor pályáztunk sikeresen a MAF Támogatói Védjegyre, amelynek szakértői több területet világítanak át egy jól nyomon követhető mérési, értékelési szempontrendszer mentén, tanácsaik és ajánlásaik iránymutatást adnak a jövőre nézve. A dm Kft.-nél a társadalmi felelősségvállalás a cég mindennapjainak része, amely érvényesül a cég alaptevékenységében, üzleti folyamataiban, munkatársakkal való viszonyában és programjainkban, amelyek valamely társadalmilag fontos kérdéshez kapcsolódnak.”

Az elismerést idén először elnyerő E.ON képviseletében Károlyi Zsuzsanna, a cég marketing kommunikációs vezetője szintén a Védjegynek a jelenlegi tevékenységek továbbfejlesztésében betöltött szerepét emelte ki: „A társadalmi felelősségvállalás az E.ON-nál a vállalati kultúránk szerves részét képezi. Nem egy projekt, hanem egy attitűd, deklarált érték. Tevékenységünk minden színterén arra törekszünk, hogy biztonságos és fenntartható környezetet teremtsünk. Éppen ezért nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sikerült elnyerni a hazai CSR szakma egyik legnagyobb elismerését. A MAF Felelős Támogató Védjegy számunkra ezen tevékenységünk minőségi, objektív megerősítését jelenti, valamint kijelöli a továbbfejlődés lehetséges lépéseit, útját.”

A Generali Biztosító és a Generali a Biztonságért Alapítvány szintén első alkalommal szerezte meg a védjegy hitelesített tanúsítványát. Tamás Ildikó, a Generali kommunikációs és rendezvényszervezési csoport vezetője elmondta: „Mi, a Generalinál tudjuk, hogy hosszú távon is hatással vagyunk az emberek életére: segítjük őket abban, hogy biztonságban érezzék vagyonukat és testi épségüket. De társadalmi felelősségvállalási programjainkkal alapítványunkon keresztül igyekszünk még többet tenni. Elkötelezetten dolgozunk azért, hogy olyan területeket támogathassunk sikerrel, mint gyermek- és ifjúságvédelem, a diák- és szabadidősport, az egészségmegőrzés és a közlekedésbiztonság. Azt, hogy jó irányba tarunk, hogy támogatási programjainkkal valóban jó célt szolgálunk, méltóképp kifejezi számunkra a Felelős Támogató Védjegy.”

 

Forrás: MAF