A „Kupakrekorder díjjal” beköszöntött a kupakvadász idény utolsó hónapja

Startolt a 2012 októberében indult Országos Kupakverseny „Kupakrekorder” elnevezésű díjkategóriája, mellyel egyúttal kezdetét vette a verseny hajrája is.

A környezettudatos verseny (www.kupakverseny.hu) „Kupakrekorder” díját az az óvoda és általános vagy középiskola fogja kiérdemelni, melyek – létszámuktól függetlenül – a legtöbb műanyag kupakot gyűjtik össze. A „Kupakrekorderrel” immáron háromra nőtt azon díjkategóriák száma, melyekért versenghetnek a regisztrált gyermek és oktatási intézmények.

A február 28-ig tartó országos versenyre január végéig összesen 270 gyermek és oktatási intézmény regisztrált. A versenyzők ez idáig 15 tonna kupakot gyűjtöttek össze, amely körülbelül 7,5 millió ásványvizes és üdítős PET palack kupakjának felel meg. Az előző kupakversenyek tapasztalatait is figyelembe véve, a verseny tulajdonosa a beérkező kupakmennyiség erőteljes növekedésére számít a verseny hajrájában.

A 2012. évi Országos Kupakverseny célja, hogy elsősorban a gyermek és oktatási intézmények bevonásával erősítse a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet.

A kupakokat a verseny tulajdonosa, a Holofon Zrt. újrahasznosítja, így a hulladékból alapanyagot, úgynevezett granulátumot készít, melyből – egyúttal a fenntarthatóság jegyében is – a műanyag feldolgozók ismét késztermékeket állítanak elő.

„Mi az egyén oldaláról közelítjük meg a kérdést: a környezettudatos gondolkodás ott kezdődik, hogy mindenki saját lehetőségéhez mérten tesz lépéseket környezete fenntarthatósága érdekében. Legyen az első “zöld” lépés akár egyetlen kupak jelképes leadása újrahasznosítás céljából, a lényeg, hogy a személyes döntések össztársadalmi „zöld” mozgalommá formálódjanak. Erről szól a 2012. évi Országos Kupakverseny.”

Forrás: Holofon Zrt. / Hypnosia kreatív ügynökség

 

A kupakverseny média támogatója a CCO Magazin