Az MPRSZ kiírta a CSR Best Practice 2012. pályázatát

A Magyar PR Szövetség 2007-ben hirdette meg első alkalommal a vállalati felelősségvállalás hazai példaértékű gyakorlatait bemutató CSR Best Practice pályázatot. Az elmúlt néhány évben számtalan kiváló és követendő példát ismerhetett meg a hazai közönség nemcsak a multinacionális cégek, de a hazai nagyvállalatok, illetve a kis- és középvállalkozások szektorából is.

Az MPRSZ 2010-ben megújította a pályázati rendszert és ebben az évben is ezt a kiírást folytatja. Továbbra is díjazzuk azon vállalatokat, amelyek teljességgel megvalósítják a felelős működés elvét és napi működésükben látható az etikus, a társadalmilag érzékeny és a fenntartható fejlődésre törekvő szemlélet. Azonban, nagyobb teret kívánunk adni az olyan, projekt szintű CSR kezdeményezéseknek is, amelyek követendő példának állíthatók, jó kezdeményezések, mégha a vállalat maga nem is rendelkezik még fenntarthatósági stratégiával, vagy ha a vállalat egészére még nem is jellemző a felelős működés elve.

Az új struktúra felállításának célja, hogy a jövőben még inkább előtérbe kerüljenek a felelősséget, mint üzletvezetési módot megvalósító vállalatok, amelyeknek működését napi szinten hatja át a CSR eszméje, de elismerjük azokat a CSR akciókat is, amik példaértékűek és követendőek, vagy csupán ötletadóak lehetnek más üzleti szereplők számára is.

A 2012. évi CSR Best Practice pályázatra az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

1. „VALÓBAN FELELŐS VÁLLALAT” CÍM

2. „PÉLDAÉRTÉKŰ CSR GYAKORLAT 2012” CÍM

3. MINTAÉRTÉKŰ CSR PROJEKT 2012. CÍM

A pályázatot mindhárom díjra vonatkozóan az alábbi kategóriákban hirdetjük meg:

. Kis- és középvállalat
. Magyar nagyvállalat
. Nemzetközi cég magyar leányvállalata
. Közintézmény (állami vállalat, önkormányzat)

Nevezési határidő: 2013. május 15.
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. július 31.
A pályázatra nevezni lehet az MPRSZ oldalán, vagy a pályázat címlap információknak a szövetség titkárságára email-en (mprsz kukac mprsz.hu) történő közlésével.

A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el 2013. szeptember 30-ig. A szakmai zsűri tagjai:

Czakó Borbála – a Magyar Köztársaság londoni nagykövete, a HBLF elnöke
Demcsák Mária – a Piac&Profit magazin főszerkesztője
Dr. Szeles Péter – az MPRSZ elnöke
Dr. Gyori Zsuzsanna- a KÖVET Egyesület CSR szakértője
Igaz Zoltán – a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért volt
alelnöke, ING Bank kommunikációs igazgatója

Az eredményhirdetésre 2013 őszén kerül sor. A nyertes pályaműveket ezt követően ismét digitális könyv formátumban jelentetjük meg.

A MPRSZ által a CSR szellemiségének a kisvállalkozók körében történő elterjesztése, népszerűsítése érdekében kezdeményezett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett ún. CSR road-show rendezvénysorozat egyes (megyeszékhelyek) állomásain a CSR Best Practice pályázat legfrissebb nyertes pályamunkái (a pályázó cég által) bemutatásra is kerülnek.

A pályázati kiírás részletei az MPRSZ oldalán elolvashatók.

MPRSZ