Európai Kis- és Középvállalkozások Hete

2010 Május 25. és június 1. között kerül megrendezésre az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete, amely egy olyan egész Európára kiterjedő pán-európai kampány, amely decentralizált felépítésű, hogy a rendezvények és a tevékenységek minél jobban elérjék a jelenlegi és leendő vállalkozókat. Az Európai Kis- és Középvállalkozások Hetét 37 országban rendezik meg.

 

Az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete, 2010 céljai:
– információ szolgáltatása az EU-s, a regionális és az egyes nemzeti hatóságok által mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott támogatásokról;
– a vállalkozói életforma népszerűsítése, az Európai Unió polgárai, különösképpen a fiatalok körében, hogy minél többen indítsanak saját vállalkozást;
– a vállalkozók az európai jólétért, munkaerőpiacért, innovációért és versenyképességért tett erőfeszítéseinek elismerése.

A 2009-ben útjára indított Európai Kis- és Középvállalkozások Hetét az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatósága koordinálja. A kampány az európai kisvállalkozói intézkedéscsomag („Small Business Act”) 1. keretelvével összhangban kerül megrendezésre, amely kimondja, hogy „Az EU-nak és a tagállamoknak olyan környezetet kell teremteniük, amelyben a vállalkozók és a családi vállalkozások boldogulhatnak, és amely díjazza a vállalkozói készséget.”
A rendezvényeket üzleti szervezetek, üzletfejlesztési támogatók, valamint a résztvevő országok országos, regionális és helyi hatóságai szervezik, országos, regionális vagy helyi szinten. A rendezvények lehetőséget kínálnak a már meglévő kkv-k számára, hogy megosszák egymással eddigi tapasztalataikat, és továbbfejlesszék a vállalkozásukat.
Jelenlegi és leendő vállalkozók, fiatalok, gazdálkodó szervezetek, támogatók, hatóságok, oktatási intézmények és még sokan mások, valamennyien bekapcsolódhatnak a Kis- és Középvállalkozások Hetébe.

A rendezvényeket 37 országban tartják megi: a 27 EU-tagállamban, valamint Albániában, Horvátországban, Izlandon, Izraelben, Liechtensteinben, a Macedón Volt Jugoszláv Köztársaságban, Montenegróban, Norvégiában, Szerbiában és Törökországban. Az egész Európát átfogó kampány során számos országos, regionális és helyi eseményt rendeznek meg. A héten számos egyéb európai szintű eseményt is tartanak.

 

Szeretne részt venni egy rendezvényen?

Szeretné fejleszteni vállalkozását? Nemzetközi sikerekre vágyik? Új üzleti kihívásoknak kell megfelelnie? Akkor most kedvére válogathat a számtalan vásár, konferencia és szakmai műhely között, ahol megismerkedhet a kkv-k számára indított európai, országos és regionális vállalkozásfejlesztő kezdeményezésekkel, és meghallgathatja, hogy más vállalkozások hogyan feleltek meg az új kihívásoknak. Talán pont a kampány egyik rendezvényén találja majd meg azt, amit annyira keresett, de rálelhet egy új együttműködési lehetőségre is.

A rendezvények információval, ösztönzéssel, tanáccsal és támogatással szolgálnak a kkv-k és a vállalkozói világ számára. Megismerkedhet más vállalkozókkal, és bővítheti tudását az ő tapasztalataikból. A résztvevők új ötletekkel gazdagodnak, és bátorítást kapnak a további növekedéshez és bővüléshez. Az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete nagyszerű lehetőség a leendő vállalkozók és a fiatalok számára, akik ihletet meríthetnek, hogy aztán elérhessék a céljaikat.

Szeretné elindítani saját vállalkozását? Használja ki a lehetőséget, és tudjon meg többet az európai, nemzeti vagy regionális szinten igényelhető támogatásokról, valamint ismerje meg az önhöz hasonló sikeres vállalkozók tapasztalatait a vállalati nyílt napok vagy a szakmai műhelyek egyikén. Nem is olyan bonyolult, mint ahogy azt gondolná…

Minden egyes rendezvény egy adott téma köré szerveződik, mint például az adminisztrációs ügyek, a csőd és az újrakezdés, az üzleti stratégiatervezés, az üzletfejlesztési támogatás, a vállalati társadalmi felelősségvállalás, a vállalkozói oktatás, a környezetvédelem/energiahatékonyság, női vállalkozások, pénzügyek, bővítés, innováció, nemzetközi piacok, társadalmi vállalkozások, vállalkozások beindítása, alvállalkozók, adó- és jogi ügyek, üzleti jogok átruházása, stb…

Ha részt szeretne venni egy rendezvényen, kérjük, válassza ki az önt érdeklő eseményt, és lépjen kapcsolatba a leírásban feltüntetett szervezővel.
A helyi, regionális és európai szintű rendezvények listáját megtalálja a belföldi rendezvények, valamint az európai szintű rendezvények között.

Forrás: ec.europa.eu
CCO/FPI Info