Good CSR elismerés a Generali tehetséggondozó programjának

Good CSR elismerő oklevelében részesült a Generali Mosolyvadász Programja, amely éppen néhány hete ünnepelte elindulásának első évfordulóját egy nagyszabású, gyermekeknek szóló rendezvénnyel.

 

 

 

A Generali Mosolyvadász Programja

A készségfejlesztő és tehetséggondozó tevékenységeket támogató program az elmúlt egy évben több mint 500 gyermeket segített abban, hogy kibontakoztathassák tehetségüket, sportolhassanak, új ismereteket szerezzenek.

A Generali ehhez kapcsolódóan nemrég elindította Facebook alkalmazását is, amelyen keresztül a legtehetségesebb fiatalokat az oldal követői szavazataikkal is támogathatják.

A Generali a Biztonságért Alapítvány 2011 nyarán indította el a Generali Mosolyvadász Programot a leginkább rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek támogatására. A program olyan élményekhez és eszközökhöz juttatta a nevelőotthonok lakóit, amelyek korábban csak ritkán vagy egyáltalán nem voltak elérhetőek számukra.

A kezdeményezés keretében elsőként a Miskolci Gyermekváros lakói vehettek részt egy balatoni nyaraláson, majd a kezdeményezéshez csatlakozott a Pécsi Gyermekotthon és a fogyatékkal élő gyermekeket gondozó Budapesti Általános Iskola Egységes Módszertani Intézmény. 2012-ben meghívásos pályázat keretében a meglévő három otthon mellé további három csatlakozott: a tatabányai „Názáret” Szociális Szolgáltató, a Mátészalkai Gyermekvédelmi Központ és a Nagykőrösi Szakmai Egység.

„Idén a program továbbfejlesztésével a készségfejlesztést és tehetséggondozást helyeztük előtérbe, ami hozzásegíti a gyermekeket a testi-lelki egyensúlyhoz, segíti a közösségi beilleszkedésüket. Hosszú távon ezek a programok az egészséges személyiségfejlődésre bizonyítottan pozitív hatást gyakorolnak. Az a célunk, hogy az általunk támogatott nevelőotthonok lakói a nevelők segítségével megtalálják, milyen területen szeretnének kibontakozni, mi pedig segíthessünk ebben nekik.” – nyilatkozta Paál Zoltán, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja.

A támogatásban részesülő gyermekotthonok, illetve a tehetséggondozó programban szereplő gyerekek számtalan különféle területen mutathatják meg és fejleszthetik képességeiket a jövőben. A támogatott tevékenységek között szerepelnek természetismereti kirándulások az ország legszebb erdeiben, képzőművészeti, hangszeres, tánc- és színjátszó foglalkozások, sportedzések és –táborok, művészetterápia, film- és drámaterápia, könyv-és filmtár-fejlesztés, illetve bábfoglalkozások és fellépések is.

A Miskolci Gyermekotthon növendékei a sport – röplabdacsapat, lovassport – és a zene területén tehetségesek. A Mátészalkai Gyermekvédelmi Központból többek között egy tehetséges táncos, illetve egy 13 éves kis poéta fejlődését teszi lehetővé a program. Tatabányáról, a Názáret Szociális Szolgáltatótól egy bábcsoport, egy versmondó fiú, egy labdarúgó, és egy harmonikán játszó fiú vesz részt a tehetséggondozó programban. A Nagykőrösi Gyermekvédelmi Központ sport tematikájú pályázatával került be a támogatott gyermekotthonok körébe. A Budapesti Diószeghy úti Diákotthon lakóit kirándulások megszervezésében segíti a Generali, míg a Pécsi Gyermekotthon a sport és a művészeti foglalkozásokra helyezi a hangsúlyt a program során.

A Generali a fiatal tehetségek további támogatására a napokban egy Facebook alkalmazást is indított. Az applikáció keretében rövidfilmek tekinthetők meg az otthonok egy-egy tehetséges lakójáról, majd a videók lájkolásával vagy megosztásával „tehetségtallérokat” lehet a fiatalok számára gyűjteni. A legtöbb tallért ily módon összegyűjtő fiatalokat a Generali a jövőben hozzásegíti a tehetségükhöz kapcsolódó célok megvalósításához. Így tehát bárki számára nyitva áll a lehetőség, hogy ingyen támogathassa egy nehéz sorsú gyermek álmának valóra válását.

Forrás: Generali – Providencia sajtóközlemény