Hogyan használjam a Google Street View -t az üzletemben?

A Marketing112 arról számol be, hogy elindult a Google Street View Magyarországon is, egyből országos lefedettséggel. Akinek a Google Maps eddig ismerős volt, annak nem lesz újdonság, mindenesetre a Google készített egy leírást a használatról.

 

Hogyan lehet Street View fényképünk a weboldalunkon?

Google Maps térkép-részletet eddig is volt módunkba kihelyezni a weboldalra, most ez annyiban változott, hogy közvetlenül 3D képet is kihelyezhetünk, jellemzően a “Kapcsolat” vagy “Megközelítés” oldalra.

A normál Street View használatnál van érdekesebb felhasználás is, ez pedig a Street View Partner program, amelynek keretén belül akár általunk üzemeltetett hotelekbe is meghívhatjuk a Google-t, hogy készítsen képeket, így az elérhetővé váljon a térképen keresztül.

Külföldön már sok helyen működik, sőt elhíresült gerillamarketing példa is van rá. Egy bolt pl. arról lett híres, hogy a Street View képeken egy “állítólagos” szexelő párt buktat le. (Elég “valószínű”, hogy amikor meghívásra megérkezik a Google embere, akkor éppen szexelnek a próbafülkében, nem? 🙂 )

Akit a Google Street View marketinges felhasználása részletesebben érdekel, az keresse fel a Marketing112 oldalt.

 

Forrás: Marketing112 – Miklovicz Norbert