Nemzetközi versenyt hirdettek zöldenergiával foglalkozó startupoknak

Összesen több mint 150 millió forintos fődíj várja a legjobbnak ítélt csapatokat – KICkoff Competition néven a fenntartható energiaellátás területével foglalkozó startupok számára hirdetett nemzetközi versenyt a KIC InnoEnergy. A megmérettetésre 12 európai országból – köztük Magyarországról - várják a nevezéseket. A három legjobbnak ítélt startup összesen közel 6 millió forintnyi pénzdíjat, illetve egyenként közel 50 millió forint értékű akcelerátor programban való részvételi lehetőséget nyer. A jelentkezéseket 2016. június 10-ig várják.Összesen több mint 150 millió forintos fődíj várja a legjobbnak ítélt csapatokat – KICkoff Competition néven a fenntartható energiaellátás területével foglalkozó startupok számára hirdetett nemzetközi versenyt a KIC InnoEnergy. A megmérettetésre 12 európai országból – köztük Magyarországról – várják a nevezéseket. A három legjobbnak ítélt startup összesen közel 6 millió forintnyi pénzdíjat, illetve egyenként közel 50 millió forint értékű akcelerátor programban való részvételi lehetőséget nyer. A jelentkezéseket 2016. június 10-ig várják.

A KIC InnoEnergy 2015 után idén második alkalommal hirdeti meg KICkoff Competition névre keresztelt nemzetközi versenyét a fenntartható energiaellátás területéhez kapcsolódó startupok számára. A nevezéseket 12 országból – Bulgáriából, Romániából, Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Horvátországból, Litvániából, Lettországból, Észtországból, Lengyelországból és Görögországból várják.

A verseny hazai szakmai partnere és a magyarországi elődöntő lebonyolítója a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. A verseny döntőjét 2016. szeptember 20-án tartják Varsóban, míg a budapesti elődöntőt június 17-én rendezik meg. A hazai eseményen legjobban szereplő két magyar startup automatikusan bejut a fináléba.

Boot Camp-ben készülhetnek a döntős csapatok

A döntőbe jutott csapatok mentorok segítségével egy Boot Camp keretében intenzív felkészítésben részesülnek, hogy minél meggyőzőbben szerepelhessenek a záróeseményen a zsűri és a résztvevő befektetők előtt.

A fináléban a három legjobbnak ítélt startup összesen közel 6 millió forintnyi (18 ezer eurónyi) pénzdíjat, illetve részvételi lehetőséget nyer a KIC InnoEnergy Highway® nemzetközi akcelerátor programban. Ennek részeként részben további készpénzhez, részben üzletfejlesztést támogató, nemzetközi mentori szolgáltatáshoz jutnak egyenként 50 millió forint (150 ezer euró) értékben.

A versenyt szervező KIC InnoEnergy, jelentős multinacionális, energiaipari vállalatok, egyetemek és kutatóközpontok közreműködésének eredményeként létrejött európai szervezet, melynek célja, hogy elősegítse az innovációt a fenntartható energia területén, az ipar, a kutatás-fejlesztés és felsőoktatás együttműködésének serkentésével.

A jelentkezéseket 2016. június 10-ig várják a szervezők.

A részletek a http://kic-kickoff.com/ oldalon megtaláhatók.

Forrás: KICkoff Competition Sajtóközlemény