10. Civilkomp: Lehet-e közcél a közjó?

Az idei 10. Civilkomp fő kérdése: Lehet-e közcél a közjó? Az idén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Civilkomp Konferencia előadói és résztvevő az októberi rendezvényen, az idei őszi BNV idején, a Hungexpo Konferencia Központban erre a kérdésre keresik majd a választ.

Az idei BNV-nek idén civilszervezetek is részesei lehetnek

BNV 2012. október 3-7.

A szakkiállítások és vásárok környezete kiváló színtere az alapítványok, egyesületek megismerésének, a civil-társadalmi-gazdasági kapcsolatok építésének. Jó lehetőség a közönséggel és a vállalkozásokkal való találkozásra, együttműködések kialakítására.

Azért, hogy több sikeres szervezet legyen és a jó ügyek összefogásban valósuljanak meg, hagyományteremtő céllal, idén a CIVILKOMP ALAPÍTVÁNY, mint az esemény fő szervezője szeretné megvalósítani a JÓTÉKONYSÁGSZIGET-et a BNV-n, ahol 5 napig a jóról lesz szó. A tervezet 500 m2-en körben standokon olyan civilszervezetek mutatkozhatnak be, amelyek évek óta a közjót szolgálják, sokuk munkáját ismert közéleti személyiségek támogatják.
A Jótékonyságsziget közepén reggelenként üzleti kapcsolatépítő kávézás, napközben tárgyalások zajlanak, hétvégén a résztvevő civilszervezeteket támogató közéleti személyiségekkel lehet találkozni.

 

A 10. CIVILKOMP KONFERENCIA fő kérdése: Lehet-e közcél a közjó?

A konferencia főbb témái: A civilszervezetek jótékonyság terén és a közfeladatok ellátásában betöltött szerepe, a civil-működőképesség menedzsmenti modelljei, bizalomnövelés és az adományozás marketinggel elérhető javítása, a gazdaság és a társadalom viszonyának jóléti mutatóval való kifejezése

Kérdések: A jótékonyság szívügy vagy üzlet? Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Mik a finanszírozhatóság megteremtésének lépései? Mi a siker kulcsa? Szemléletbeli váltás? Szervezetfejlesztés?
Marketingmunka? Public relations? Kommunikáció? Közösségi oldalak? Meghökkentés? Lobbi-kapcsolatok? Csak a pénz? Az ember? Mi kell a nonprofit profizmushoz?

Tervezett előadói kör: Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár, fővédnök (közcélok, közjó civilekkel) Piskóti István igazgató, Miskolci Egyetem Marketing Intézet (friss lakossági kutatási eredmények társadalmi marketing témában), Vasné dr. Egri Magdolna ny. egyetemi docens, MMSZ elnökségi tag
(civilmarketing és menedzsment), dr. Fazekas Ildikó főtitkár, ÖRT (márkázott civilek) Kőszegi András ügyvezető, BrandTrend (értékes civilek vállalatvezetői szemmel), Jávorszky Iván (bizalomépítő új civil minősítő védjegy) Miha Tamás ügyvezető Human Dialog Kft. (az egyéni adományozók megnyerése,
kapcsolattartó kommunikáció), Szalai Ádám (célkitűzés, célelérés), Lévai Richárd (közösségi média térhódítása, facebook like csaták) Krigler Gábor (új tárgyalástechnika: légy impulzív, mondj mesét), dr. Garaczi Imre Gazdaságetika Tanszék/Veszprémi Egyetemről nemzeti összboldogság mutató (GNH), és mások

Kerekasztalok:

  1. Profizmus: marketing és menedzsment (NYME, MMSZ)
  2. Hitelesség: átláthatóság és kommunikáció (MÚOSZ, NIOK)
  3. Sikeresség: ember és kreativitás (HSZOSZ)

A 10. Civilkokmp Konferencia időpontja: Okt. 3. 13.00–17.00 plenáris előadások, Okt. 4. 10.00- 15.00 panelbeszélgetések
Helyszín: BNV 25-ös konferencia központ

A 10. Civilkomp Konferencia szervezője a CIVILKOMP ALAPÍTVÁNY

Szervező partner Szabad Eklektikus Műhely Egyesület

A rendezvényről bővebb információ itt olvasható.

 

A CIVILKOMP ALAPÍTVÁNY a 10. CIVILKOMP-ra azokat a civilszervezeteket várja, akiknek fő célja

  1. társadalmilag hasznos eredményeket tudatos munkával elérni
  2. fenntartható finanszírozás menedzsmenti alapjait megteremteni
  3. hiteles és átlátható működést elérni
  4. társadalmi támogatottságot növelni
  5. gazdasági kapcsolatokat (tovább)építeni

A 10. Civilkomp rendezvény 5 napos! BNV 2012. október 3-7. A Jótékonyságszigeten 50-60 civilszervezet vehet részt.
Jelentkezési határidő: szept. 10. A visszaigazolás a jelentkezések érkezési sorrendjében történik. A résztvevők számára szeptember 11-14. között technikai felkészítést szervezünk.

Fővédnök: Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár
Szakmai védnökök:
Tonk Emil alelnök Magyar Marketing Szövetség
Tóth Károly elnök Magyar Újságírók Országos Szövetsége

A 10. Civilkomp Konferencia és a Jótékonyságsziget fő szervezője a CIVILKOMP ALAPÍTVÁNY

A 10. CIVILKOMP Médiatámogatója: CCO Magazin