174,9 forint segítség a 1749-es hívószámra

Egy idén májusban a Bookline.hu és a Magyar Vöröskereszt között létrejött együttműködés keretében a Bookline részt vesz a Magyar Vöröskereszt által a májusi árvízkárosultak számára szervezett adománygyűjtő kampány kommunikációjában, valamint támogatja a szervezet árvízi gyűjtését.

A Bookline, a rendelkezésére álló médiaeszközökkel és saját több százezer fős vásárlói bázisának aktivizálásával elősegíti a Magyar Vöröskereszt gyűjtését. A támogatói tevékenység részeként a Bookline.hu adománygyűjtő programja megteremti annak lehetőségét, hogy a vállalati adomány nagyságát a Bookline.hu vásárlói befolyásolják.

2010. június 10. és 17. között minden leadott rendelés után a Bookline.hu Nyrt. és partnerei – a Gabó Kiadó, a Könyvmolyképző Kiadó, az Ulpius-ház Könyvkiadó – 174,9 forinttal támogatják a segélyakciót, mely a szervezet segélyvonalának 1749-es hívószámát idézi. A CEMP csoport a kampány sikerességéhez ingyenes média felületek biztosításával járul hozzá.

A Magyar Vöröskereszt részére beérkező adományok teljes egészében a rendkívüli időjárás és árvíz miatt bajba jutott településekhez és családokhoz kerülnek. A szervezet elsősorban tartós élelmiszerekkel, fertőtlenítőszerekkel segíti az árvíz által leginkább sújtott települések lakóit, illetve építőanyagok vagy egyéb eszközök biztosításával otthonainak újjáépítésében is részt vállal.

A Bookline egyre jelentősebb szerepet vállal a társadalmi felelősségvállalás területén. Az elmúlt években folyamatosan támogatta adományaival az oktatási intézményeket, civil szervezeteknek tevékenységük, programjuk minél sikeresebb megvalósítása érdekében. A társaság 2009-ben médiatámogatóként részt vett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szeretet.éhség programjában, valamint az UNICEF Haiti segélyprogramjában.
Ezekkel a lépésekkel a Bookline nemcsak a kultúra minél szélesebb hozzáférhetőségéhez kíván hozzájárulni, hanem az odafigyelés és a szolidaritás társadalmi szintű megerősítését is szorgalmazza.

Forrás: Bookline.hu

CCO / FPI info