4. BE SMART Startup verseny

Hazai innovatív vállalkozások jelentkezését várja 4. BE SMART Startup versenyére a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége és a Magyar Nemzeti Kereskedőház – jelentette be Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke. Hazai innovatív vállalkozások jelentkezését várja 4. BE SMART Startup versenyére a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége és a Magyar Nemzeti Kereskedőház – jelentette be Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke. 

 

4. Be Smart startup verseny

 

A 27. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor Wekerle-Mikó sátor programjait megnyitó, BVK által szervezett kerekasztal-beszélgetésen a fővárosi gazdaságélénkítési és munkahelyteremtési lehetőségekről beszélgetett Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, Borbély Lénárd Budapest Főváros XXI. kerület, Csepel polgármestere, valamint Kovács Péter, Budapest Főváros XVI. kerületének polgármestere. A beszélgetést Szőnyi Kinga, az EchoTv műsorvezetője, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke vezette.

Az eseményen hirdette meg Szalai Piroska a 4. Be Smart startup versenyt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége és a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében.

A kétfordulós verseny győztesei két, szeptemberben Tel Avivban megrendezésre kerülő nagyszabású innovációs eseményen mutatkozhatnak be: a Digital Life Design (DLD) Tel Aviv Fesztiválon és a V4 Innovációs Konferencián. A V4 Innovációs konferencián izraeli és nemzetközi befektetőkkel, üzleti partnerekkel építhetnek kapcsolatot a startupok képviselői, a DLD Tel-Aviv fesztivál magyar standján pedig három napon át kiállítóként jelenhetnek meg. Emellett előzetesen megszervezett B2B találkozókon vehetnek részt befektetőkkel, üzletfejlesztőkkel, és potenciális partnerekkel.

A szervezők olyan feltörekvő vállalkozások jelentkezését várják, amelyek a piacra lépés fázisán már túl vannak, vagy legalább prototípussal rendelkeznek. A kiválasztás első fordulójában a jelentkezők feladata egy magyar-angol kétnyelvű pályázat elkészítése, a második fordulóba jutottaknak pedig angol nyelvű pitch-ek keretében kell bemutatniuk a vállalkozásukat egy szakértői zsűri előtt.

A pályázatok benyújtásának határideje 2016. augusztus 22-e, hétfő éjfél.

Részletes információk a pályázatról a BVK honlapján találhatók.

DLD Tel-Aviv Innovációs Fesztivál

2016. szeptember 24. és 29. között Tel-Aviv hatodik alkalommal ad otthont a DLD Innovációs Fesztiválnak, amelyen több száz startup vállalkozás, kockázati befektetők, üzleti angyalok, és vezető multinacionális high-tech vállalatok is részt vesznek. Izrael innovációs nagyhatalom, ebben az országban található számos vezető vállalkozás fejlesztő központja (Google, Barclays, Motorola, BMC Software, Broadcom, EMC, Microsoft, GM, Amdocs, SAP, Applied Materials, Marvell, Oracle, HP, Cisco), itt a legmagasabb a világ népességszámra vetített kockázati tőke befektetési aránya, és az egy főre jutó kezdő vállalkozások száma. A fesztivál alkalmat teremt a nemzetközi kapcsolatépítésre, a résztvevők számára a globális piacokra lépés előszobájaként szolgálhat.

V4 Innovációs konferencia

A V4 országok izraeli külképviseletei szeptember 27-én, a DLD Tel Aviv Innovációs Fesztivál ideje alatt innovációs konferenciát szerveznek. A program célja, hogy előadásokon és panel-beszélgetésekben tárják fel az izraeli és nemzetközi közönség előtt a V4 országok innovatív iparában rejlő lehetőségeket, üzleti és szakmai együttműködéseket, valamint, hogy bemutathassák az ezekből az országokból a DLD-re érkező startupokat.

Forrás: BVK