4000 liter szeméttel kevesebb a Föld Napján

4 város, több mint 100 lelkes önkéntes, 4000 liter összegyűjtött hulladék: ez az Amway országos szemétszedési akciója számokban. A Föld napja alkalmából a vállalat idén harmadik alkalommal tette tisztábbá a környezetet Budapest, Debrecen, Berettyóújfalu és Baja egy-egy helyszínén.4 város, több mint 100 lelkes önkéntes, 4000 liter összegyűjtött hulladék: ez az Amway országos szemétszedési akciója számokban. A Föld napja alkalmából a vállalat idén harmadik alkalommal tette tisztábbá a környezetet Budapest, Debrecen, Berettyóújfalu és Baja egy-egy helyszínén.

Négy városban szervezett szemétgyűjtési akciót az Amway

Az Amway Hungária munkatársai és üzleti vállalkozói, több mint 100 lelkes önkéntes vett részt az országos szemétgyűjtési akcióban április 22-én. A vállalat idén harmadik alkalommal ünnepelte aktívan a Föld napját: 4 városban összesen 4000 liternyi szeméttől szabadították meg a környezetet. Az akcióban a budapesti Bókay Gyermekklinika, a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium, a berettyóújfalui József Attila Általános Iskola környéke, míg Baján a Déri-kert vált tisztábbá, élhetőbbé az önkéntesek segítségével.

A környezetvédelem az Amway társadalmi felelősségvállalásának fontos pillére. A vállalat kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy a lehető legkevésbé terhelje a környezetet működése minden területén, emellett évről-évre világszerte, így Magyarországon is önkéntes programokkal hívja fel a figyelmet a Föld megóvására. „Az országos szemétszedési akciók során – munkatársaink és üzleti vállalkozóink aktív segítségével – több mint tízezer liternyi hulladékot gyűjtöttünk össze 2013 óta.

Amellett, hogy tisztább környezetet teremtünk, fontosnak tartjuk az akciók szemléletformáló erejét, szeretnénk példát mutatni a jövő generációinak is. Idén Baján és Berettyóújfalun általános iskolások csatlakoztak hozzánk, akik velünk együtt varázsolták tisztábbá, rendezettebbé az utcákat, parkokat” – mondta el a programról Törőcsik Dalma, az Amway Hungária vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.

A budapesti Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinikáján Dr. Tóth-Heyn Péter igazgatóhelyettes személyesen köszönte meg a vállalat segítségét. „Az Amway Hungária évek óta támogatja kórházunkat. Nemcsak termékekkel, adományokkal, hanem önkéntes munkával is hozzájárul a klinikán folyó nélkülözhetetlen gyógyító munkához. Nekünk, a kórház dolgozóinak és kis betegeinknek is sokat jelent, ha tisztább, rendezettebb környezetben gyógyulhatnak” – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Az Amway a családi tulajdonban lévő fogyasztói termékeket gyártók egyik vezető vállalata, amely több mint 400 magas minőségű terméket kínál a szépség, wellness és otthon kategóriákban, kizárólag független viszonteladókon keresztül a vásárlóknak. A vállalatot 1959-ben alapították az Egyesült Államokbeli Adában és több mint 100 országban van jelen, ezzel 2013-ban 11,8 milliárd dollár éves árbevételt ér el.

 

Forrás: Double Decker PR&Consulting