A CIPR hírei

A Chartered Institute of Public Relations (CIPR), Európa egyik legjelentősebb pr-szervezete friss híreiről értesült a CCO Magazin szerkesztősége. Ezekre szeretnénk olvasóink figyelmét felhívni. Az egyik fontos hír, hogy a CIPR állásfoglalást adott ki az európai lobbitörvénnyel kapcsolatban. A másik hír szerint a CIPR webinarok - global affiliate - tagoknak is ingyenesen elérhetők.A Chartered Institute of Public Relations (CIPR), Európa egyik legjelentősebb pr-szervezete friss híreiről értesült a CCO Magazin szerkesztősége. Ezekre szeretnénk olvasóink figyelmét felhívni. Az egyik fontos hír, hogy a CIPR állásfoglalást adott ki az európai lobbitörvénnyel kapcsolatban. A másik hír szerint a CIPR webinarok – global affiliate – tagoknak is ingyenesen elérhetők.

 

CIPR állásfoglalás az európai lobbitörvénnyel kapcsolatban

Az Európai Unió Public Affairs tevékenységet érintő szabályozást készít elő. Az Egyesült Királyságban évek óta működik a kötelező mellett szabadon választható regisztráció is, amelynek célja a még szélesebb nyilvánosság és átláthatóság biztosítása a lobbizásnak. A CIPR egyik legnagyobb, több mint 1000 tagot számláló csoportja a Public Affairs group, amely javaslatokat fogalmazott meg az Európai Uniónak, az angol tapasztalatok alapján.

A konkrét tanácsokat tartalmazó közlemény ide kattintva olvasható el.

Ingyenesen elérhetőek a CIPR webinarok a global affiliate tagoknak is

Az elmúlt hónapban a CIPR megnyitotta az újabb CPD évét, amelyben a tagok pontokat gyűjthetnek saját szakmai fejlődésükért – ez alapján válhatnak akkreditált szakemberekké. A CIPR nemrég elérhetővé tett ingyenesen 7 webinart (döntően UX, analytics, SEO és PR kapcsolatáról). A témák érdekesek lehetnek a magyar szakemberek számára is, hiszen a State of the Profession kutatásból kiderült, ezek a képességek elég gyengék a magyar pr-szakemberek között.

A részletekről az MPRSZ titkársága tud felvilágosítást nyújtani.