A Facebook közelíti a 700 milliót

A Facebook közelíti a 700 milliót A Facebook a világ harmadik legnépesebb “országa”  – „Zenét hallgatni egy olyan dolog, amit az ember a barátaival tesz.” *

 

A nagy számok lenyűgöznek minket. Például, hogy a szúnyognak negyvenhét foga van, vagy, hogy egy méh-királynő naponta 800-1500 petét tud lerakni, vagy, hogy minden egyes emberre a világon százmillió hangya jut. Egyre viszont korábban még álmunkba sem gondol(hat)tunk volna: immár a Facebook-nak közel 700 millió felhasználója van! Azonban ez nem elég… Szeretne továbbfejlődni.

A Facebook egy olyan alkalmazást szeretne kifejleszteni, melyben a felhasználó a kedvenc zeneszámait és tv sorozatait is meg tudja majd osztani a barátaival. Csak egy gombnyomásból állna az egész. A cég az online zene alkalmazások témájában egy olyan fejlesztést tervez, amely megmutatná a felhasználó legtöbbször lejátszott zeneszámát és ily módon könnyen lehetővé tenné, hogy ezt a barátok is hallhassák. Ugyanazt szeretnék megvalósítani, mint eddig a videókkal és a hírekkel tették. A cég azt reméli ettől, hogy megismételi a hallatlan sikerét, melyet a Facebook-on levő játékokkal is aratott.

„Zenét hallgatni egy olyan dolog, amit az ember a barátaival tesz.” – nyilatkozta a New York Times-nak M. Zuckerberg,„Zenét hallgatni egy olyan dolog, amit az ember a barátaival tesz.” – nyilatkozta a New York Times-nak M. Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója.

A Facebook rendkívül sokat tett azért, hogy a weben keresztül minél jobban kiterjessze karjait. Még nincs meg az a kiválasztott média csoport, amivel megegyezett volna. Tavaly ugyan az Apple-el próbált egyezkedni, hogy az iTunes-t , mint alkalmazást integrálja, de az Apple végül egy saját un. Ping hálózatot alakított ki az iTunes-al. Ez viszont nem lett népszerű a használók között. A Facebook.nak úgy látszik, nem elégszik meg a 700 millió felhasználóval.

 

Ezt mind végig gondolva, azért még is csak azt kell mondani, hogy ez nagyon érdekes és hihetetlen, de nem fantasztikusabb az, hogy egy szúnyognak negyvenhét foga van? Most komolyan, legyünk őszinték…

Koller Eszter

* A CCO Magazin ezzel a cikkel indítja el új rovatát, amelyben az alkalmazott kommunikációval kapcsolatos publicisztikai írások kapnak majd helyt.