A hazai pr-szakma arcképcsarnoka

A PR HERALD, korszerűen CD-n jelentette meg “A hazai pr-szakma arcképcsarnoka, 2012” című portrékötetét, amelyben a hazai pr-szakma közel 100 művelőjével készült interjú olvasható. A CD nyilvános bemutatóján megjelentek a kötet szerzői, szerkesztői s természetesen számos interjúalany is.

A CD-n csaknem 100 pr-szakembert szólaltatnak meg a szerkesztők, közlik fényképüket, s vázlatos életrajzukat, és véleményüket a hazai pr-szakmáról. A könyvben lapunk, a CCO Magazin főszerkesztőjével, Barát Tamás is olvasható egy inerjú. Barát Tamás 1965-óta foglalkozik a kommunikáció szervezésével, illetve tanítja különböző felsőoktatási intézményekben a pr-szemléletmódját.

A PR Herald főszerkesztője Varga Mihály, a portrékötet bemutatóján elmondta, hogy “A hazai pr-szakma arcképcsarnoka, 2012” című kiadványukat elsősorban kommunikációs szakembereknek, valamint a felsőoktatási intézmények oktatóinak és hallgatóinak szánták. A kiadvány megszerkesztésekor az motiválta a PR Herald szerkesztőit, hogy egy olyan aktuális szakmai who is who-t készítsenek, melyből minden olvasó megismerheti a hazai public relations, kommunikációs szakma jeleseinek szakmai életét, ugyanakkor „másik” – talán kevésbé ismert – arcukat is.

A szerkesztőség szándéka szerint a jövőben több Arcképcsarnok is készül majd, hiszen hazánkban sok remek szakember tevékenykedik, akiknek pályája, szakmai hitvallása érdekes lehet mindannyiunk számára.

A kiadvány nem előzmény nélküli. A PR Herald 2000-ben jelentette meg a “Ki kicsoda a magyar pr-szakmában?” című könyvet. A most bemutatott digitális kiadványban, amelyben könnyű a nevek megkeresése, 96 hazai kommunikációs szakember portréja olvasható, akik között megtaláljuk kommunikációs ügynökségek vezetőit, pr-szakembereket, elismert oktatókat, illetve vállalatoknál dolgozó pr-szakembereket. Az olvasást az interaktív kép- és névindex segíti, hogy könnyen megtalálhatók legyenek a portrékötet szereplői.

Az interjúkat a Pr Herald gyakornokai – főként nemrég  végzett főiskolai, egyetemi hallgatók, pályakezdő szakemberek – készítették.