„A kultúránkból is hiányzik az önszabályozás”

Az európai médiaszabályozás aktuális kihívásai címmel szervezett közös konferenciát az Európa Tanács és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Budapesten. Az eMasa tudósítást közölt a konferencia vitájáról.Az európai médiaszabályozás aktuális kihívásai címmel szervezett közös konferenciát az Európa Tanács és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Budapesten. Az eMasa tudósítást közölt a konferencia vitájáról.

“A média önszabályozása hosszú folyamat. Az újságírók mellett a tulajdonosokat, a hirdetőket és az akadémiai szférát megszólítva, állami, jogalkotói hátteret is biztosítva kell kiszélesítenünk a társadalmi bázisát. A hitelét így megerősítve játszhat csak érdemi szerepet a demokratikus nyilvánosság alakításában” – hangsúlyozta nyitó előadásában Weyer Balázs, a 2012 januárjában megalakult Főszerkesztők Fórumának elnöke.

A tudósítás ide kattintva elolvasható.

Forrás: eMasa


A szerkesztő megjegyzése: A konferencián nem hangzott el, hogy Magyarországon megalakult és működik a Média Önszabályzó Testület. Erről lapunk korábban hírt adott.