A Magyar Public Relations Szövetség új szakmai díjat alapított

A magyarországi public relations szakmában meghatározó szerepet játszó, szakmai tevékenységükkel példamutató, vagy szakmai figyelmet érdemlő pr-szakemberek jelölését várja a Magyar Public Relations Szövetség a most meghirdetett „Az Év PR-Szakembere” díjra. A magyarországi public relations szakmában korábban nem létezett személyes szakmai munkát díjazó elismerés a legjobb pr-szakemberek számára, kerüljenek ki azok akár az ügyféloldalról, akár az ügynökségek soraiból.  Az MPRSZ új díja ezt a hiányt szünteti meg, annak érdekében, hogy felhívja a szakma figyelmét a kiemelkedően teljesítő senior és junior PR-szakemberekre.

„Az Év PR-szakembere” és a 35 év alattiak számára készült „Az Év Fiatal PR-szakembere” kategóriákban meghirdetett elismerésre a június 20-ig tartó jelölési időszakban bárki (tehát nem csak a szövetség tagja) díjmentesen jelölhető a Magyar Public Relations honlapjáról letölthető jelölőlap segítségével.
Az MPRSZ célja, hogy minél több jelölés gyűljön össze a szakmából. A Szövetség azonban nem fogad el pártokhoz, kormányzati intézményekhez és vallási szervezetekhez köthető jelölteket.

A jelölés lezárása utána a nevezetteket az MRPSZ felkéri a jelölés elfogadására és a pályázati adatlap kitöltésére. A beérkezett pályázatokat a Magyar Public Relations Szövetség által felállított zsűri értékeli, emellett a honlap látogatóinak is lehetősége van közönségszavazatok leadására.
Ezután a két kategóriában a döntőbe kerülő 5-5 szakembert a zsűri tagjai személyes interjún hallgatják meg, majd a díjazott nevét a júniusi díjátadó gálán hirdetik ki.

A zsűri névsora:
Dr. Szeles Péter
Lakatos Zsófia  (Hill&Knowlton)
Mayer Zsolt  (Mars Magyarország, PA igazgató)
Morva Gábor (SESAME PR Communications)
Dr. Bajomi-Lázár Péter (Médiakutató)
Dr. Takács Ildikó  (IAA, BKF tanára)
Fekete Zsanett (Electrolux – PR igazgató)
Lakatos László (Gazdasági Rádió szerkesztő-műsorvez.)
Orodán Sándor (MSZE elnök)
Sarlós Gábor (Pepper, IBS tanára)
Sági Gyöngyi (Bitport.hu, újságíró)
Sárosi Péter (MPRSZ örökös tag, Public Press)
Szigeti Péter (Kreatív főszerkesztő)
Szondy György (Leeds University tanára)
Török Diána (Médiapiac.com főszerkesztő)

A döntés egyik legfontosabb szempontja a megelőző évben sikeresen lezárt public relations projektek száma és minősége, de fontos a 2012-ben publikált szakcikkek és új módszertanok száma és minősége, az oktatási munka intenzitása és színvonala, valamint a szakmafejlesztési tevékenység, és a szakmai szervezetekben kifejtett aktivitás is. De, valószínűsíthetően, már a döntőbe (shortlist) kerülés is elismerésnek tekinthető majd.

„Az Év PR-szakembere díj valószínűleg nemcsak a díjazottak, de azok vállalatai számára is elismerést jelent majd, hiszen egy-egy kiváló szakember tevékenysége ritkán választható szét attól a szereptől, melyet az őt foglalkoztató szervezetben betölt” – emelte ki Dr. Szeles Péter, az MPRSZ elnöke a meghirdetett díj kapcsán.

A szakemberek jelölése már elkezdődött, az MPRSZ tisztségviselőinek kivételével minden magyarországi pr-szakember nevezhető.

MPRSZ