A nonprofit szervezetek adományozási jellemzői

A Magyar Adományozói Fórum egy kiadványra hívja fel a kommunikációs szakemberek figyelmét. Ez a nonprofit szervezetek adományozási jellemzőit bemutató kiadvány.A Magyar Adományozói Fórum egy kiadványra hívja fel a kommunikációs szakemberek figyelmét. Ez a nonprofit szervezetek adományozási jellemzőit bemutató kiadvány.

A Központi Statisztikai Hivatal 1993 óta minden évben teljes körűen felméri a magyarországi nonprofit szektort, annak helyzetét és legfőbb jellemzőit.

A kérdőív évről évre a szervezetek valamilyen szempontból kiemelt körét érintő melléklettel egészül ki, ezek egyike azokra a nonprofit szervezetekre terjed ki, amelyek támogatást, juttatást, adományt nyújtanak, akár a lakosságnak, akár szervezeteknek vagy intézményeknek (a továbbiakban adományozó nonprofit szervezetek). Ez lehet pénzbeli vagy természetbeni segítség, ebből adódóan a válaszadók igen heterogén kört alkotnak: egyszerre lehetnek konkrét, helyi célok megvalósítására létrehozott, kis költségvetésű egyesületek, és globális, adományközvetítésre szakosodott alapítványok.

Az új kiadvány térítésmentesen letölthető: https://www.ksh.hu/apps/shop.kiadvany?p_kiadvany_id=291020