A Richter Egészségváros projektje első helyezést ért el a 2011-es CSR Hungary Pályázaton

A Richter Gedeon Nyrt. által három éve útjára indított „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” mottójú, a Merlin Communications által szervezett, Egészségváros program első helyezést ért el a 2011-es CSR Hungary Pályázat egészség kategóriájában.

Az Egészségváros program fontos üzenete a megelőzés: az egyéni felelősségvállalás az egészségi állapot alakulásában, ezzel együtt pedig az egészségtudatos gondolkodás elmélyítése.

2008-ban adták át az első CSR Hungary díjakat, amelynek célja, hogy olyan cégeket ismerjenek el, amelyek vezetése őszinte és folyamatos elkötelezettséget mutat a jogi előírások betartása, az egyén méltósága, részvétel a közösségek és a környezet védelme és az etikai értékek iránt, miközben fenntartható üzleti tevékenységet folytat. A 2009-ben, a Richter Gedeon Nyrt. által útjára indított a Richter Egészségváros Programot egészség kategóriában jutalmazták, amelynek ötletkidolgozása mellett a megvalósítás rendezvényszervezői, valamint kommunikációs feladatait a Merlin Communications – The lifestyle communication agency látja el a kezdetektől fogva.

A program alapkoncepciója az évek során nem változott, de aktualitásokkal bővült. 2011-ben az Egészségvárosban járók szűrésekkel, tanácsadásokkal, fitnesz eszközök bemutatójával és kipróbálásával, gyermeksarokkal, játékokkal és bábszínházzal találkozhattak. A kezdetektől fogva a kezdeményezés mellett állt Rudolf Péter színművész, Katus Attila aerobik világbajnok, valamint a rendezvény háziasszonya, Jaksity Kata műsorvezető. Az idén csatlakozott a programhoz Rácz Zsuzsa író. A program során minden helyszínen együttműködő partnerként segítették a rendezvényt az egészségügyi intézmények, önkormányzatok, szakorvosok, civil szervezetek, oktatási intézmények, nyugdíjas klubok és a helyi média.

A Merlin Communications külön honlapot működtet a program során www.egeszsegvaros.hu címmel, ahol mindig az aktuális helyszínekkel kapcsolatos információkat olvashatták az érdeklődők.

A Richter Egészségváros Program sorozat keretében eddig 20 helyszínen, a Richter alap felajánlását 52 ezer résztvevő összesen 42.6 millió forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy részt vett az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a 20 kórház összesen 82.6 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól. Ez idő alatt 35 957 szűrést végeztek el a szakemberek, amelyből 8 471 esetben figyelmeztető értékeket mértek.

Forrás: btl.hu