A Szentszék a világhálón

Egy érdekes hír érkezett nemsokkal karácsony előtt, ez is bizonyítja a világ fejlődésének gyorsulását. A hír szerint: „több hírrel és közösségi funkciókkal erősíti online jelenlétét a L’Osservatore Romano, a Szentszék félhivatalos újságja.Egy érdekes hír érkezett nemsokkal karácsony előtt, ez is bizonyítja a világ fejlődésének gyorsulását. A hír szerint: „több hírrel és közösségi funkciókkal erősíti online jelenlétét a L’Osservatore Romano, a Szentszék félhivatalos újságja.”

Egy MTI hírben olvastuk, hogy a  L’Osservatore Romano december 17-én, Ferenc pápa születésnapján indította útjára megújult weboldalát, amelyen az ígéretek szerint a jelenleginél több hírt és képet találhatnak majd az érdeklődők.

A lap a közösségi médiában való jelenlétét is erősíti azáltal, hogy cikkei ezentúl a Facebookon és a Twitteren is könnyedén megoszthatók lesznek, valamint folyamatosan frissülve megjelennek a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsa honlapján (www.news.va) is.

A tanáccsal közösen megalkotott új kiadás hét nyelven lesz elérhető ingyenesen, regisztráció nélkül, és okostelefonon, illetve tableten is követhetik az érdeklődök – közölte a lap egyik újságírója, Piero di Domenicantonio.

“Mindenkinek lehetősége lesz időben és első kézből értesülni a pápa és a Szentszék körüli történésekről. Számunkra új kalandot jelent a digitális világban való megjelenés, de folytatjuk küldetésünket, hogy összekössük a hírközlést a közösséggel” – tette hozzá Domenicantonio.”

Nos, hát a világ feltartóztathatatlanul fejlődik.