Amerikai-magyar üzleti kapcsolatok

Az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara (AmHuCC) 2015. október 24-én Los Angelesben rendkívüli közgyűlést tartott, ahol részben megerősítették a korábbi, illetve megválasztották az új tisztségviselőket. Az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara (AmHuCC) 2015. október 24-én Los Angelesben rendkívüli közgyűlést tartott, ahol részben megerősítették a korábbi, illetve megválasztották az új tisztségviselőket. Tudósítónk jelenti.

A Kamara közgyűlésén az AmHuCC új elnökének Klimovitsky Szabó Liviát, a Moshulu Group Inc. elnökét, tulajdonosát választották.

Az AmHuCC alelnökei lettek: Dr. Igaz Christa Hannah jogász, az Igaz Law Ügyvédi Iroda tulajdonosa, Ringbauer Miklós MBA, CPA, PMP, adószakértő, egy Los Angeles-i Adótanácsadó Iroda, a MIKLOSCPA tulajdonosa, Kőváry István MBA, CPA, adótanácsadó, a STEVEN A. KOVARY, CPA & CO. tulajdonosa, valamint Barát Tamás, kommunikációs, public relations szakértő, egy New York-i menedzsment tanácsadó cég, a Fibraco Llc Kommunikációs Igazgatója.

Az igazgatóság tagjainak választották továbbá Kangiszer Gyulát, az Ernst and Young Los Angeles-i irodájának vezető munkatársát és Sherry Anikó ingatlanszakértőt.

Az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara legfontosabb feladatának tekinti a magyar cégek amerikai piaci jelenlétének, valamint az amerikai cégek magyarországi befektetéseinek elősegítését. Az AmHuCC ezért küldetésének tekinti, hogy tanácsokat adjon a magyar cégek üzleti hálózatépítéséhez. Például kereskedelmi és jogi tanácsokkal lássa el a magyar cégeket az amerikai piac sajátosságai tekintetében. Előadásokat, kerek-asztal beszélgetéseket, különféle public relations akciókat szervez az AmHuCC tagjai és az érdeklődő üzletemberek számára.

Az AmHuCC szoros kapcsolatot tart fenn mindazokkal a szervezetekkel, amelyek a célok elérését elősegíthetik. Igy az AmHuCC szoros kapcsolatra törekszik az USA illetékes szerveivel, a magyar kormányzati szervekkel, más kereskedelmi szerveztekkel és kamarákkal az Egyesült Államokban és Magyarországon egyaránt.

Az AmHuCC hozzájárul az amerikai-magyar üzleti kapcsolatok jogi és etikai üzletviteli kérdéseinek megoldásához.

Klimovitsky Szabó Livia, az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara újonnan megválasztott elnöke tudósítónknak elmondta, hogy “az AmHuCC kiemelt célja, hogy képviselje a magyar üzleti szféra érdekeit az Egyesült Államokban és az amerikai cégek üzleti érdekeit Magyarországon. Ennek keretében az AmHuCC részt vesz a szervezetek hálózatépítésében, hogy elősegíthesse a magyar-amerikai üzleti kapcsolatok fejlesztését.”

WBPI / -agy-