Az év globális ügynöksége

A világ egyik legrangosabb kreatív magazinja, az amerikai Adweek 2016-ban az Ogilvy & Mather nemzetközi reklámügynökséget választotta „Az év globális ügynökségének”. A díjjal az ügynökség-hálózat változatos megoldásait, kreativitását és kampányai hatékonyságát ismerte el.A világ egyik legrangosabb kreatív magazinja, az amerikai Adweek 2016-ban az Ogilvy & Mather nemzetközi reklámügynökséget választotta „Az év globális ügynökségének”. A díjjal az ügynökség-hálózat változatos megoldásait, kreativitását és kampányai hatékonyságát ismerte el.

„Megtisztelő, hogy az Adweek ügynökség-hálózatunknak ítélte oda ezt a rangos elismerést”- nyilatkozta John Seifert, az Ogilvy & Mather globális elnök-vezérigazgatója. „Az Ogilvynél azt valljuk: azért vagyunk, hogy építsük az ügyfeleink üzleti tevékenységét – ez a díj pedig azt igazolja számunkra, hogy jó úton járunk. A díjat szeretnénk megköszönni ügyfeleinknek is, akik évről évre bizalmat szavaznak ügynökségünknek, és lehetőséget adnak kreatív koncepcióink megvalósítására.”

Az Adweek az indoklásában elmondta, hogy a vállalatnál dolgozók tehetsége, az ügynökség-hálózat karizmatikus vezetősége, kreativitás iránti elkötelezettsége és központi stratégiája miatt választotta az Ogilvy & Mather-t a díj nyertesének.

„A mi szakmánk talán legnagyobb kihívása az, hogy képesnek kell lennünk napról napra, vagy akár óráról órára megújulni, friss ötletekkel előállni” – tette hozzá Sályi Réka, a Geometry Global cégcsoport magyarországi ügyvezetője, amely vállalat magába foglalja a hazai Ogilvy & Mather-t is. „Nagyon örülök, hogy ezt a képességünket a szakmában is értékelik, hiszen ez a tulajdonságunk a fejlődésünk legfontosabb motorja, legyen szó reklámról, közösségi média megoldásokról vagy PR-ről.”

Az Adweek díja 2016 méltó befejezése az Ogilvy számára, hiszen a hálózat idén elnyerte a Cannes Lions „Az év hálózata”-díját, valamint az Effie „A világ leghatékonyabb ügynökségi hálózata” elismerését is.

A Magyarországon a Geometry Global cégcsoporthoz tartozó Ogilvy & Mather Budapest az első hálózati ügynökségként kezdte meg működését 1988-ban Közép-Kelet- Európában.

Az Ogilvy & Mather (ogilvy.com) a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb marketingkommunikációs cégcsoportja, 2015-ben immáron negyedik éve nyerte el „Az év ügynökségi hálózata” díjat mind a Cannes Lions, mind az Effie versenyeken. 

Forrás: Ogilvy & Mather sajtóközlemény