Bohócdoktorokat támogattak az "Adjunk együtt egy mosolyt" akció keretein belül

A Napimagazin adott hírt arról, hogy húsz nap alatt hárommillió-ötszázezer forint értékű támogatást gyűjtöttek össze a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány számára.

 

„Adjunk együtt egy mosolyt”

Az „Adjunk együtt egy mosolyt” néven 2012. november 22. és december 12. között tartott közös akció keretében mindenki, aki a SPAR és az INTERSPAR üzleteiben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolt, anyagilag is támogatta a bohócdoktorok működését. Az adománynak köszönhetően 2013 márciusától a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet gyerekbetegeinek arcára is mosolyt csalhatnak a bohócdoktorok.

A harmadik alkalommal meghirdetett jótékonysági akció keretében minden vásárló a Silan öblítők és Persil mosó-gélek vásárlásakor literenként 10 forinttal, Persil mosótablettáknál kilogrammonként 20 forinttal, Persil Duo-Caps vásárlásakor literenként 30 forinttal járult hozzá a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány működéséhez.

Az új együttműködés keretében az ország egyik legsikeresebb gyermekgyógyászati intézményeként működő Törökbálinti Tüdőgyógyintézetbe márciustól heti rendszerességgel, alkalmanként több mint harminc kis betegnek segítenek átlendülni betegségük időszakán a bohócdoktorok.

Lassan hagyománnyá válik, hogy stratégiai partnerükkel, a SPAR Magyarország Kft.-vel közösen a fogyasztókat is bevonva kezdeményezzenek jótékonysági akciókat. Külön köszönet illeti a fogyasztókat, akik vásárlásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a bohócdoktorok még több kis beteg kórházi ágyához juthassanak el – tette hozzá Tomas Duffek, a Henkel Magyarország Kft. mosó- és háztartási tisztítószerek üzletág igazgatója.

Rékay Ágnes, az alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta: nagy öröm számukra, hogy a húsz nap alatt összesen hárommillió-ötszázezer forint összegű támogatás gyűlt össze, amelynek köszönhetően tovább tudják szélesíteni működésüket, és szűkös erőforrásaikat a mostani adománnyal érdemben tudják bővíteni.

A SPAR Magyarország Kft. életében a gazdasági folyamatok, a fejlődés és az ügyfél elégedettség mellett fontos szerepet kap a társadalmi teljesítmény, így a közösségi hozzájárulások is szerves részét képezik a cégfilozófiának. A cégcsoport felelős vállalatként jótékonysági tevékenységével a társadalom leginkább rászoruló rétegeit célozza meg. Tavaly a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen számos jótékony célú akciót valósított meg, amelynek méltó folytatása volt az év végi „Adjunk együtt egy mosolyt!” adománygyűjtési akció is.

Forrás: Napimagazin.hu