Igaz, hogy a Cannes Lions Reklámfesztivál anyagilag nem éppen a bárki számára elérhető kategóriába tartozik – a hetijegy több mint 3000 euróba kerül – mégsem kell lemondania a szuper programokról, az izgalmas beszédekről, és a fontos találkozókról azoknak, akiket érdekel a téma. Ha egy kicsit szemfülesek vagyunk, akkor több száz ingyenesen látogatható programon is részt vehetünk, és eljuthatunk akár a Carlton Hotel Sean Connery Suit-jába, vagy a nagy márkák saját (youtube, facebook, twitter, pinterest) strandjának egyikére, másikára is.

Lássuk csak milyen fringe programokon vehettünk részt a fesztivál hét napja alatt:
Az ICCO például évek óta bérel saját Cabana-t, ahol a rosé bor tetemes mennyiségben folyik, és nem utolsó sorban pazar programok várják az ide látogatókat. A House of PR ad otthont azoknak a szponzor ügynökségeknek, akik egy-két kötetlen beszélgetést, fogadást is szerveznek, de a zsűritagok is minden évben összefoglalják a fesztivállal kapcsolatban tapasztalataikat, melyeket nem csak a hivatalos sajtótájékoztatón adnak elő, hanem itt is. A különböző tanácsadó cégek is jelen vannak, sőt külön helyet is bérelnek, így az Oracle például saját beach-et adott. Emellett izgalmas volt meghallgatni Carol Potter-t, aki az Edelman legújabb „termékét”, az Earned Brand-et mutatta be, nevezetesen a márkák értékét kifejezetten az ügyfelek ajánlásai alapján.
A Holmes Report idén is több szakmai beszélgetést vezetett. Az egyik legjobban hangsúlyozott, sürgető igény arra vonatkozott, hogy az ügynökségek, az újságírók, tehát a média vállaljon felelősséget, és lépjen fel együttesen a koholt hírek, és egyéb kacsák ellen, melyet a Havas PR beszélgetésén megerősített mind Jim Egan (BBC Global News CEO), mind Eleanor Mills (Sunday Times ED), és David Remnick (New Yorker szerkesztője) egyaránt.