CSR Best Practice 2010. pályázati kiírás

A CSR Best Practice 2010. pályázat nevezési időszakában fellépett server (műszaki és hekker) problémák miatt a nevezési határidőt az MPRSZ meghosszabbította, azaz a pályázatra  2011. augusztus 20-ig lehet jelentkezni!

A Magyar PR Szövetség 2007-ben hirdette meg első alkalommal a vállalati felelősségvállalás hazai példaértékű gyakorlatait bemutató CSR Best Practice pályázatot. Az elmúlt néhány évben számtalan kiváló és követendő példát ismerhetett meg a hazai közönség nemcsak a multinacionális cégek, de a hazai nagyvállalatok illetve a kis- és középvállalkozások szektorából is.

A vállalati felelősségvállalás dinamikus növekedést mutatott Magyarországon az utóbbi 5-6 évben, ezért ezzel párhuzamosan elvárható az értékelő rendszerek megújulása, fejlődése is. Ennek szellemében az MPRSZ ebben az évben megújítja a CSR Best Practice pályázatot. Az új pályázatban továbbra is díjazzuk azon vállalatokat, amelyek teljességgel megvalósítják a felelős működés elvét és napi működésükben látható az etikus, a társadalmilag érzékeny és a fenntartható fejlődésre törekvő szemlélet. Azonban ettől az évtől nagyobb teret kívánunk adni az olyan, projekt szintű CSR kezdeményezéseknek is, amelyek követendő példának állíthatók, jó kezdeményezések, mégha a vállalat maga nem is rendelkezik még fenntarthatósági stratégiával, vagy ha a vállalat egészére még nem is jellemző a felelős működés elve.

Az új struktúra felállításának célja, hogy a jövőben még inkább előtérbe kerüljenek a felelősséget, mint üzletvezetési módot megvalósító vállalatok, amelyeknek működését napi szinten hatja át a CSR eszméje, de elismerjük azokat a CSR akciókat is, amelyek példaértékűek és követendőek lehetnek más üzleti szereplők számára is.

 

A részletek, a pályázati kiírás a www.mprsz.hu oldalon olvashatók.