Dizájnpályázat

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság nyílt, jeligés dizájnpályázatot hirdetett, amelyben sorozatgyártásra is alkalmas grafikai terveket vár fiatalok használati tárgyaihoz!Az Egyenlő Bánásmód Hatóság nyílt, jeligés dizájnpályázatot hirdetett, amelyben sorozatgyártásra is alkalmas grafikai terveket vár fiatalok használati tárgyaihoz!

A pályázat célja: a jogtudatos magatartást képviselő trend kialakítása a fiatalok arculatválasztásaiban. Továbbá az, hogy a nyertes pályamunkákból készült használati és ajándéktárgyakat táska, póló, ékszer, telefonvédőtok, sapka, biciklis fényvisszaverő pánt, jegyzettömb, kulcstartó – erősítsék az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) arculatát és a tárgy-, a forma és vizuális kultúra eszközeivel támogassák az előítélet és diszkrimináció mentes hozzáállás meghonosodását a mindennapokban.

A pályázati felhívásra azok a 35. életévüket még be nem töltött alkotók jelentkezhetnek, akik pályaműveiket kivitelezni is képesek. (Alkotócsoportok nem indulhatnak!) A részvételhez nem szükséges művészeti végzettség! Elsősorban fiatalos, egyedi műveket várunk, de elképzelhető sorozattá, kollekcióvá bővíthető megoldás is.
A tervekben lehet humor, szellemesség, de mindenképpen figyelemfelkeltő, kreatív munkákat látunk szívesen! Az első három helyezett alkotó pénzdíjban részesül, a nyertes ötleteket az EBH lehetőség szerint megvalósítja a tervező nevének feltüntetésével.

A pályázat az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában, a TÁMOP – 5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése projekt keretén belül valósul meg.

A pályázat részletei ide kattintva elolvashatók.