Egy nap alatt tíz helyszínen segítenek az Őrangyalok

Országszerte közel ezer önkéntes vesz részt az “Őrangyalok 2012” elnevezésű programhoz kapcsolódó eseményeken október 13-án, szombaton. A nagyszabású önkéntes akciók keretében egy pénzügyi vállalat munkatársai az ország tíz pontján járulnak hozzá sérült
vagy hátrányos helyzetű gyermekek rehabilitációjával foglalkozó, illetve szociális és oktatási intézmények felújításához.

A „Provident Őrangyalok 2012” elnevezésű program során a pénzügyi vállalat közel ezer munkatársa az ország tíz különböző pontján – többek között Pest, Fejér, Csongrád, Vas, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyében – önkéntesként segít intézményeknek, és egyben népszerűsíti az önkéntes munkát. Az „Őrangyalok” október 13-án főleg olyan óvodáknak, bölcsődéknek, iskoláknak nyújtanak segítséget, ahol sérült, vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondoznak.

Az egyes intézmények igényeinek megfelelően a cég munkatársai többek között babakocsi tárolót építenek a mezőkomáromi Anya- és Gyermekvédelmi Központban, egy kisteleki óvodában és egy hevesi bölcsödében kerti játékokat újítanak fel, a salgótarjáni Szent Lázár Kórház szülészeti osztályán baba-mama barát szülőszoba kialakításában vesznek részt, Pesterzsébeten pedig önálló kertet alakítanak ki a „Pince Ifjúsági Klub” fiataljai számára. A programban résztvevő intézmények ugyanakkor anyagi támogatásban is részesülnek az önkéntes munka mellett.

Nem ez az első ilyen jellegű kezdeményezés a vállalat életében. A Provident tavaly egy több hónapon át tartó, 10 állomásos önkéntes eseménysorozattal ünnepelte magyarországi fennállásának 10 éves évfordulóját. A program során 750 önkéntes 3.000 munkaórában segített olyan szociális és gyermekintézményeket, melyeket a kollégák és az ügyfelek mintegy 70.000 szavazata alapján választottak ki.

Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója kifejtette: „Október 13-án vállalatunk történetének egyik legnagyobb önkéntes akciójára készülünk, hiszen egy nap alatt tíz intézmény felújításához járulunk hozzá az ország tíz különböző pontján. Mindez persze kihívást
is jelent majd, de büszkeséggel tölt el, hogy kollégáink a saját lakóhelyükön, a helyi közösségek számára kiemelten fontos intézményeknek nyújtanak közvetlen segítséget. Előre is szeretném
megköszönni mindenkinek, aki önkéntes munkájával támogatja a programot, és a kollégáinknak, hogy ismét lelkesen vállalják az „őrangyal” szerepét”.

 

 

Forrás: Hírlabor Press Release