Első ízben közvetítik 3D-ben a brit uralkodó karácsonyi köszöntőjét

A történelemben először háromdimenziós felvételen fogja elmondani idén karácsonyi köszöntőjét alattvalóinak II. Erzsébet brit királynő. Az uralkodó ünnepi beszédét a Buckingham-palotában rögzítették.
Ez lesz az első alkalom, hogy a britek térhatású felvételen láthatják a királyi családot, mivel a palota tavaly megtiltotta a Sky News televíziós társaság számára, hogy 3D-ben rögzítse Vilmos herceg és Katalin cambridge-i hercegné esküvőjét. Döntését akkor azzal indokolta, hogy “viszonylag kis” közönséget érdekelne a formátum.

A televíziós társaság most mégis ezzel a technológiával rögzítette az uralkodó szokásos karácsonyi üzenetét. A felvételt a BBC és az ITV is meg fogja kapni. A királynő várhatóan a trónra lépésének hatvanadik évfordulóját jelentő gyémánt jubileumról és a londoni nyári olimpiáról is beszél – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

II. Erzsébet előszeretettel kísérletezik a modern technológia vívmányaival: 2007-ben a YouTube videomegosztó portálon is elérhetővé tette alattvalói számára karácsonyi köszöntőjét. A palota nemrég hozta létre saját, hivatalos Twitter-fiókját és Facebook-oldalát. Az Amazon online áruház tavaly elektronikus könyv formátumban tette elérhetővé a királynő eddigi 59 karácsonyi üzenetét.

A vállalkozó szellemű uralkodó idén színészként is debütált a nyári olimpiai játékok nyitóünnepségén, ahol Daniel Craig oldalán tűnt fel egy James Bond ihletésű kisfilmben.

 

Forrás: Napimagazin.hu