Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” a felelősségvállalás jegyében

A hazai gazdasági körökben méltán népszerű Piac és Profit című lap kiadója rendezi meg 2010. november 18-19.-én, a Balatonalmádi Hotel Ramada-ban, az első hazai “Fenntarthatósági Csúcs” Konferenciát és Kiállítást a felelősségvállalás jegyében.

http://fenntarthatosagicsucs.piacesprofit.hu/

 

 

 

 

A kétnapos, kiállítással egybekötött konferencia a fenntartható fejlődésért tevő, cselekvő, felelősen gondolkodó és élő emberek, cégek, szervezetek évről évre visszatérő találkozója kíván lenni.  Az 1992-es Rioi Nyilatkozat és a 2002-es johanessburgi Fenntartható Fejlődési Világtalálkozó után, a fenntarthatósági  világcsúcstalálkozó 2012-es eseménye előtt az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” konferencia a hazai  szereplőket hívja egybe, számvetésre és jövőkép megrajzolására. A széles körű társadalmi párbeszéd célja: egybegyűjteni a fenntartható fejlődés érdekkörébe tartozó gondolatokat, tetteket, cselekedeteket, a fenntarthatóság teljes körű megértése, a fenntartható fejlődésért munkálkodók eredményeinek összefűzése, az egyén és a különböző csoportosulások felelősségének tudatosítása érdekében. Fontos küldetése: a konferencián létrejött tudások megőrzése, a  széles nyilvánosság felé közvetítése. Tehát a társadalom szereplői felelősségérzetének erősítése.
A  fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében a konferencián résztvevők egymástól is tanulhatnak, s új tudásokkal gazdagodva, azt beépítve munkájukba, jó példát mutathatnak a környezetükben élők számára.
S nem utolsósorban: a fenntarthatóság szempontjait szolgáló termékek, szolgáltatások bemutatkozása egyben üzletkötési lehetőségeket is szolgál, s annak bizonyítékául, hogy megtalálható a fenntarthatósági és üzleti érdekek harmóniája. A konferencián a fenntartható fejlődést globális, Európai Uniós és nemzeti vetületből  is tárgyaljuk.

A széles körű párbeszéd, közös gondolkodás résztvevői:
a kormány, a tudományos élet, az oktatás, a public relations és kommunikációs szakma képviselői, az üzleti élet társadalmi felelősségvállalást gyakorló képviselői, a környezettudatos, környezetvédő, klímaváltozás ütemét csökkentő termékek, szolgáltatások előállítói, a gondolkodásmód-váltásban dolgozó szervezetek, a tanulók és tanítók, az egészség szakértői, a civil szervezetek.

Az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” konferencia és kiállítás várja résztvevőit.

Az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” konferenciáról és kiállításról a részletes információ megtalálható a rendezvény honlapján: http://fenntarthatosagicsucs.piacesprofit.hu/ 

Lapunk – a konferencia és kiállítás médiatámogatójaként – folyamatosan és részletesen közli a rendezvényről szóló információkat.