Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs”

A Piac és Profit meghívja Önt az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS-ra.
Időpont:   2010. november 18-19. (csütörtök–péntek) Helyszín:   Balatonalmádi, Hotel Ramada
A felelősen élő és gondolkodó emberek megbeszélésén ott a helye az üzleti szektornak is, mely szereplői nagyon sokat tehetnek azért, hogy a mai és a jövő nemzedékek emberi életre való esélyei megmaradjanak.

 

 

 

 

 

 

Jöjjön el Ön is! Legyen tevékeny, cselekvő előmozdítója a hazai társadalom és gazdaság fenntartható fejlődési pályára állásának!

A fenntartható fejlődés fogalom tartalmát már egyre többen ismerik. Brundtland: “a fenntartható fejlődés olyan fejlődés, amely kielégíti a jelen szükségleteit, anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékek esélyét arra, hogy ők is kielégíthessék szükségleteiket”. Daly: “a fenntartható fejlődés a folytonos szociális jólét elérése, anélkül, hogy az ökológiai eltartó-képességet meghaladó módon növekednénk”.

Az ENSZ által szervezett 1992-es riói és a 2002-es johanessburgi Fenntartható Fejlődési Világtalálkozót majd 2012-ben követi a következő globális eszmecsere. Az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” konferencia 2010-ben e világtalálkozók közé betagozódva, a magyar fenntartható fejlődésért tevő, cselekvő, felelősen gondolkodó és élő emberek, cégek, szervezetek évről évre visszatérő találkozója kíván lenni.  A széles körű társadalmi párbeszéd célja: egybegyűjteni a fenntartható fejlődés érdekkörébe tartozó gondolatokat, tetteket, cselekedeteket, a fenntarthatóság teljes körű megértése, a fenntartható fejlődésért munkálkodók eredményeinek összefűzése, az egyén és a különböző csoportosulások felelősségének tudatosítása érdekében. Fontos küldetése: a konferencián létrejött tudások megőrzése, a széles nyilvánosság felé közvetítése. Tehát a társadalom szereplői felelősségérzetének erősítése.

Az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” kétnapos konferencia és kiállítás 2010. november 18-19-én lesz, Balatonalmádiban, a Hotel Ramadában.

A kétnapos, kiállítással egybekötött konferencián a fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében a résztvevők egymástól is tanulhatnak, s új tudásokkal gazdagodva, azt beépítve munkájukba, jó példát mutathatnak a környezetükben élők számára.
S nem utolsósorban: a fenntarthatóság szempontjait szolgáló termékek, szolgáltatások bemutatkozása egyben üzletkötési lehetőségeket is szolgál, s annak bizonyítékául, hogy megtalálható a fenntarthatósági és üzleti érdekek harmóniája.

TEMATIKA

A széles körű párbeszédre, közös gondolkodásra várjuk a kormány, a tudományos élet, az oktatás, a PR és kommunikációs szakma képviselőit, az üzleti élet társadalmi felelősségvállalást gyakorlóit, a környezettudatos, környezetvédő, klímaváltozás ütemét csökkentő termékek, szolgáltatások előállítóit, a gondolkodásmód-váltásban dolgozó szervezeteket, nagy gondolkodókat, a tanulókat és tanítókat, az egészség szakértőit, és nem utolsósorban a civil szervezeteket.

Előadóink közül néhányan:
• Bencsik János energiaügyi államtitkár
• Láng István akadémikus
• Hámori Balázs egyetemi tanár
• Müller Péter író
• Gyulai Iván ökológus
• László Ervin filozófus
• Juhász Árpád geológus
• Lányi András ökológus

A részletes tematika és regisztráció, kiállítási, prezentációs lehetőségek a www.fenntarthatosagicsucs.hu weboldalon.

2010. november 18. estéjén kerül sor az Üzleti Etikai Díj – 2010 díjak átadására.
Felhívjuk az érdeklődők figyelmét,  hogy a konferencián való részvételre rendkívül kedvezményes, gyakorlatilag önköltségi áras  lehetőségeket alakítottunk ki.

Részvétel akár 30 %-os kedvezménnyel! Gyakorlatilag önköltséges árak! A részvételi díj teljes összege bónuszokban levásárolható a helyszínen, a kiállítóknál! Így akár a teljes részvételi díj visszatérül. A kiállítók minimum 10 %-os kedvezményt adnak, melyekre a résztvevő a bónuszok bemutatásával jogosult!

Tanároknak, diákoknak, civil szervezeteknek, magánszemélyeknek  30 %-os kedvezmény, és rendkívül olcsó látogatói jegy vásárlási lehetőség!

Minden résztvevő utólag megkapja a konferencia teljes anyagát tartalmazó Piac és Profit különkiadás digitális változatát!

REGISZTRÁCIÓ
Az Első Magyar „Fenntarthatóság Csúcs” konferencián kiállítási és előadási lehetőségeket is biztosítunk azon cégek, szervezetek, intézmények számára, amelyek a fenntartható fejlődés szempontjából fontos, elkötelezett, abba illeszkedő tevékenységet folytatnak.

Várjuk azon kiállítók és prezentációtartók jelentkezését, akik, amelyek:
 termékeikkel, szolgáltatásaikkal hozzájárulnak a klímaváltozás folyamatának lassulásához,  az energia-megtakarításhoz, az alternatív energiákra átállás ütemének gyorsításához,
 a környezettudatos magatartásmód elterjedéséhez, a környezetszennyezés csökkenéséhez,
 az ökobizniszben szeretnének boldogulni (építészet, irodatechnika, infokommunikáció, hulladék, papír, csomagolás, újrahasznosítás stb.),
 az emberek fizikai, mentális és pszichés állapotát segítő technikákkal, produktumokkal rendelkeznek (kultúra, ismeretterjesztés, tréningek, mentálhigiénes projektek, egészség, szépség, wellnesz, oktatás stb.),
 az üzleti és társadalmi életben folytatott felelősségteljes magatartásukkal, tetteikkel cselekedeteikkel példát mutatnak, s ezt meg szeretnék mutatni a széles közönség számára azért, hogy terjedjen a felelősségvállalás.

Kapcsolatfelvétel, érdeklődés:

Tematikával kapcsolatos információk

Demcsák Mária
főszerkesztő
telefon: +36 1 239 8400 , fax: +36 1 239 9595
e-mail:  mdemcsak@piacesprofit.hu

Kiállító részvétellel kapcsolatos információk

Marczis Krisztina
hirdetési igazgató
telefon: +36 1 239 8382 , fax: +36 1 239 9595
e-mail:  kmarczis@piacesprofit.hu

Részvétellel és regisztrációval kapcsolatos információk

Dén Anita Gabriella
projektvezető
telefon: +36 1 239 8401, fax: +36 1 239 9595
e-mail: konferencia@piacesprofit.hu

Általános információk

dr. Sikó-Vlajk Viktória
konferencia igazgató

Szűcs Linda
konferencia asszisztens telefon: +36 1 239 9597, fax: +36 1 239 9595
e-mail:  konferencia@piacesprofit.hu, vsiko@piacesprofit.hu