epr – blogok, honlapok, sajtó

Tanácsok nem pr-szakembereknek
Hol blogoljunk? Hol jelentessünk meg sajtóanyagot? Hogyan növeljük honlapunk látogatottságát? A publicrelationsblogger.com cikkében ezekre a kérdésekre keresi a választ.

 

Blogolás: WordPress vs Blogger
Blogot létrehozni a Bloggeren vagy a WordPress-en egyszerű, gyors és könnyű. Szemben azzal a

lehetőséggel, hogy a saját honlapunkon próbáljunk kialakítani egy blogolásra alkalmas felületet, ami elég bonyodalmas lehet. Bármelyik megoldást is választja, egyértelműen a világ tudtára kell hoznia, hogy Önnek van blogja. Emellett próbálja meg ugyanazt a design-t, felépítést használni mind a blogjában, mind a honlapján, hogy mindkét helyen látható legyen a „márkája”.

Az egyetlen hátránya annak, ha Blogger vagy WordPress blogot használ, hogy a szolgáltatók által kínált memórialimitre, design lehetőségekre kell hagyatkoznia munkája során.
Ha nincs IT csapata vagy web design csoportja, és csak felszínesen ismeri a HTML-t és a CSS-t, akkor a blogoldalak használata hasznos és időhatékony alternatívát jelenthet.


Sajtómegjelenés

Sajtóanyagot közzé lehet tenni blogban is. De van egy jobb megoldás. Hozzon létre Hírszobát vagy Sajtószobát a honlapján, és ott helyezze el a sajtónak szánt híreket! De ezek a bejegyzések csak addig legyenek elérhetőek, amíg aktuálisak. Régi, aktualitását vesztett hírek ne szerepeljenek az aloldalon.
Azt, hogy az általunk közzétett híreket, bejegyzéseket hányan olvassák el, nagyban befolyásolja, hogy hányan találják meg. Pontosabban az online keresőprogramok rátalálnak-e. Ezt megkönnyítendő használjunk kulcsszavakat. A kulcsszavak megválasztására nagy figyelmet kell fordítanunk, mert sikerhez, de bukáshoz is vezethetnek.


Látogatottság

Az emberek szeretik az ingyen dolgokat és azt, ha van választási lehetőségük. Vagyis adjunk nekik valami ingyenes dolgot, tartalmat és rengeteg lehetőséget, hogy elkalandozhassanak a honlapon. Tegyük egyértelművé, merre kéne folytatniuk útjukat: legutóbbi tanulmányát olvassák el, vagy inkább a blogban közzétett legújabb tanácsát tekintsék meg. Ha élvezik a honlapon töltött időt, biztos többször is vissza fognak látogatni!

Forrás: publicrelationsblogger.com
Forrás: CCO/FPI info