Eredményes a kupakvadász idény

Eredményekben gazdag hónapok állnak a 2012 októberében indult és 2013. február 28-ig tartó Országos Kupakverseny mögött.

Az egyre nagyobb ismertséggel büszkélkedő környezettudatos versenyre (www.kupakverseny.hu) 2012. december végéig 245 gyermek és oktatási intézmény regisztrált.

A versenyző óvodák és iskolák több mint 12 tonna kupakot gyűjtöttek össze, amely körülbelül 6,4 millió ásványvizes és üdítős PET palack kupakjának felel meg. Érdekességképpen a darabszámról: amennyiben a kupakokat egymás mellé tennénk, akkor egy körülbelül 120 km hosszúságú „kupak utat” kapnánk eredményül. A támogatói díj felajánlások is folyamatosan nőttek decemberig, az év végére összértékük meghaladta a 1.5 millió forintot.

A 2013. február 28-án záruló verseny eredményeinek kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadó megtartására 2013 márciusában kerül sor.

A 2012. évi Országos Kupakverseny célja, hogy a gyermek és oktatási intézmények, valamint a lakosság bevonásával erősítse a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet.

A kupakokat a verseny tulajdonosa, a Holofon Zrt. (www.holofon.hu) újrahasznosítja, így a hulladékból alapanyagot, úgynevezett granulátumot készít, melyből – egyúttal a fenntarthatóság jegyében is – a műanyag feldolgozók ismét késztermékeket állítanak elő.

„Mi az egyén oldaláról közelítjük meg a kérdést: a környezettudatos gondolkodás ott kezdődik, hogy mindenki saját lehetőségéhez mérten tesz lépéseket környezete fenntarthatósága érdekében. Legyen az első “zöld” lépés akár egyetlen kupak jelképes leadása újrahasznosítás céljából, a lényeg, hogy a személyes döntések össztársadalmi „zöld” mozgalommá formálódjanak. Erről szól a 2012. évi Országos Kupakverseny.” – Holofon Zrt (www.holofon.hu).

Forrás: www.hypnosia.hu – sajtóközlemény

 

A kupakverseny médiatámogatója a CCO Magazin