EU kiállítás valódi emberi sorsokról

Évente több mint tízmillió európai polgár kap közvetett vagy közvetlen formában támogatást az Európai Szociális Alaptól. Andor László nyitotta meg az Európai Szociális Alap “emberi arcát” bemutató kiállítást. A tárlat valódi emberek sorsán keresztül mutatja be, hogyan segítheti az alap a munkából kiesett emberek újra-integrálását a társadalomba.

Andor László EU biztosAndor László EU biztos hangsúlyozta: az embereket abban kell segíteni, hogy segíteni tudjanak magukon, saját ízlésüknek megfelelően válasszanak olyan hivatást, amelyben kiélhetik ambícióikat.

A biztos szerint, ha megkérdezik, mit tesz az Európai Unió a gyakorlatban az európai polgárokért, akkor az egyik válasz mindenképp az Európai Szociális Alap. Ez az alap nemcsak abban segít évente tízmillió embernek, hogy munkát találjon, hanem abban is, hogy megerősítse őket ambícióik megvalósításában és önmaguk későbbi megsegítésében.

A kiállítást kibővített formában jövő héttől a brüsszeli járókelők is láthatják. A Berlaymont palota előtti téren 54 európai polgár – köztük egy magyar nő és férfi – valódi történetén keresztül mutatják be, milyen esélyt és lehetőséget ad az Európai Szociális Alap. Ahogy a biztos hangsúlyozta, olyan embereket mutatnak be, akik a nehézségeket látva nem adták fel, hanem az uniós segítséget felhasználva érdemben javítottak a helyzetükön.

Forrás: ec.europa.eu

CCO Magazin info