Európai KKV Hét 2013

Az Európai Bizottság 2013-ban ötödik alkalommal hirdeti meg az Európai KKV Hetet. Az Európai KKV hétre olyan rendezvényekkel lehet regisztrálni, amelyeket a KKV számára rendeznek.

Az Európai KKV-hét céljai

Tájékoztatás: információk arról, hogy az EU és az egyes nemzeti hatóságok milyen segítséget kínálnak a kisvállalkozásoknak, tájékoztatás azokról a támogatási és forráslehetőségekről, amelyek európai, nemzeti, regionális és lokális szinten a vállalkozások rendelkezésre állnak.
Támogatás: partneri kapcsolat kialakítása az Európai Unió intézményei és a kis- és középvállalkozások között, hangsúlyozva, hogy a versenyképes KKV-k mind a nemzetgazdaságokat, mind Európát erősebbé teszik.
Inspiráció: a működő kis- és középvállalkozások ösztönzése látókörük kiszélesítésére, vállalkozásaik továbbfejlesztésére és tevékenységüknek a határokon túli kiterjesztésére.
Megosztás: a vállalkozással kapcsolatos vállalkozói ötletek, tapasztalatok, legjobb gyakorlatok kölcsönös megismerése és terjesztése.
Bátorítás: a fiatalok meggyőzése arról, hogy a vállalkozói létforma vonzó karrierlehetőség, a női vállalkozások ösztönzése, valamint a vállalkozói létforma európai szintű népszerűsítése.

Ha rendezvényt kíván szervezni a projekt céljai mentén a 2013. április 25 – december 31. közötti időszakban, úgy regisztrálhatja az eseményt az Európai Vállalkozási Hét kampányba, amelynek elfogadását követően feltüntetheti a hivatalos rendezvénylogót dokumentumain.

A kis- és középvállalkozások a kampánynak köszönhetően számos információt, tanácsot, támogatást és ötletet kaphatnak, amelyek segítségével fejleszthetik tevékenységüket.

A regisztrációt az Európai Bizottság honlapján lehet magyar nyelven megtenni. (baloldali menüből kiválasztva a „Regisztrálja rendezvényét” menüpontot)

A rendezvények lehetnek többek között konferenciák, tréningek, workshopok, kiállítások vagy vállalati nyílt napok is.

A rendezvények céljaival kapcsolatos elvárás:

a vállalkozói lét népszerűsítése új és már tapasztalt vállalkozók, vállalkozások körében;
információnyújtás az európai, nemzeti, regionális és helyi szinten elérhető támogatásokról.

A regisztráció november 30-ig lehetséges és az adott rendezvény időpontja előtt legkésőbb egy hónappal szükséges.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium