Forradalmi újdonság a mobil fotómegosztás és nyomtatás szolgáltatás terén

A QWASI, az egyik vezető közösségi- és mobilértékesítő távközlési és technológiai társaság egy új felhő alapú MMS szolgáltatás jelentett be, melynek segítségével a felhasználók fényképeket  küldhetnek, csatolhatnak és nyomtathatnak mobiljuk segítségével.

Az új szolgáltatás mindazok problémájára megoldást talál, akik jó minőségű mobillal készített fotókat szeretnék kinyomtatni. Hogyan is működik mindez? Egy rövid regisztráció után kiválasztjuk a képet, amelyet ki szeretnénk nyomtatni és elküldjük képüzenetben (MMS) egy felhő alapú rendszerbe, ahol – ha kell – az alkalmazás feljavítja magasabb pixelszámra (4”x6”), majd pár napra rá a kívánt kép megérkezik otthonunkba postán.  Az alkalmazás egyelőre csak Amerikában érhető el.  A feltöltött fényképeket természetesen csak mi láthatjuk, minden adatunk biztonságosan le van védve.

Arra is lehetőség nyíilk, hogy kedvenc fotóinkat megosszuk ismerőseinkkel a legnépszerűbb közösségi oldalakon (Facebook,Twitter,Google+, Tumblr, és a többi). A szolgáltatás nem igényel különleges alkalmazást és nem csak okostelefonokon működik, hanem bátran használható szimplább mobilokkal is. „Egy kifejezetten egyszerű módot fejlesztettük ki a felhasználók számára:  felhő alapú rendszer segítségével tudnak nyomtatni, ráadásul nincs szükség letöltésre vagy külön alkalmazásra. Soha nem volt még ilyen könnyű fotókat nyomtatni telefonról” – nyilatkozta Leon Samuel, a QWASI vezérigazgatója. A QWASI-féle fotómegosztási és nyomtatási rendszer visszahozhatja azt a hagyományos fotóelőhívási módszert, amit már a fotó kioszkoknál megszoktunk. A Pew Research Center’s Internet & American Life Project felmérései szerint  a mobilfelhasználók 76%-a használja fotók készítésére telefonját, 72%-uk küld és fogad üzeneteket. Ez majdnem kétszer annyi, mint a telefonon játszó és e-mailező felhasználók száma.

Nem kétséges, hogy az MMS és az üzenetküldés a legkedveltebb funkciók közé tartozik a mobilozók csoportjában. „Ez a felhő alapú MMS megoldás tovább bizonyítja, hogy a QWASI képes folyamatosan fejlődni és  ügyfeleinkhez illő kampányokat készíteni” – tette hozzá Samuel.

Forrás: Napimagazin