Gerillakampány Bécsben: budapesti fürdőkbe várják a „fázós” osztrákokat

Az elmúlt napok hideg, havas időjárásában „felmelegítő ajánlatokkal” találkozhattak a bécsi autósok. A Währing, Döbling, Gersthof városrészekben reggelente több száz munkába igyekvő bécsi lakos – szívet, testet és lelket melegítő ajánlatokat tartalmazó – szórólapot és I Love BUDAPEST feliratot talált a behavazott autók szélvédőin.

 

A szórólapok a rendkívüli hideg időjárásban Budapest fürdőit ajánlották felmelegedésre. A flyereken „Budapest: a tél legforróbb ajánlata” szlogen mellett a budapestwinter.com webcím is olvasható, ahol a téli időszakban kedvezményesen foglalható budapesti szállás.

Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselője hallott a bécsi „szórólapos gerillakampányról”; – de sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy a nemzeti marketingszervezetnek köze lenne az akcióhoz. Ugyanakkor elismerte, hogy az MT Zrt.-nek is érdeke a Budapest téli vendégforgalmát élénkíteni hivatott Budapest Winter Invitation kampány népszerűsítése, amelyet számos promóciós eszközzel Ausztriában is hirdetnek.

A téli Budapest kampányt tucatnyi online, rádiós- és print megjelenés, nyereményjáték és köztéri hirdetés egészítette ki Ausztriában, milliós célközönséghez juttatva el a központi üzenetet: „síelés előtt, után, helyett Budapest forró fürdőiben pihenjék ki éves fáradalmaikat az osztrák utazók.

A budapesti turisztikai szakma és az MT Zrt. együttműködésében megvalósuló Budapest Winter Invitation kampány várhatóan 8-10 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s több mint negyedmilliárd forintos addicionális forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken a téli hónapok során. A kampány első két hónapjában, novemberben és decemberben több mint 30 ezer osztrák vendégéjszakát regisztráltak a budapesti szálláshelyek, ami minden idők legjobb ausztriai vendégforgalmának számít.

Az elmúlt év elején a bécsiek által kedvelt uszodák, szaunák és fürdők öltözőiben is egyre-másra tűntek fel szórólapok százai, amelyek akkor ugyancsak a rendkívüli hideg időjárásra hivatkozva szintén Budapest fürdőit ajánlották felmelegedésre.

 

Forrás: Magyar Sajtóanyag Adatbázis