Hungaropack Csomagolási Verseny 27. alkalommal

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség a magyar csomagolóipar fejlesztése, a termékek minőségének és színvonalának emelése, versenyképességének fokozása érdekében 27. alkalommal hirdeti meg a HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyt. Célja, hogy az évente meghirdetett verseny hagyománya szerint lehetőséget nyújtson a csomagolóipar fejlődésének bemutatására, értékelésére, a korszerő csomagolóanyagok, -eszközök és segédanyagok, valamint csomagolási eljárások megismertetésére és széles körű elterjesztésére. Hozzá kíván járulni mindazok munkájának elismeréséhez, akik a csomagolástechnika előrehaladása érdekében figyelemre méltó tevékenységet fejtettek ki, kiemelkedő eredményeket értek el. A verseny alkalmat nyújt a magyar csomagolóipar fejlettségének, felkészültségének megmérettetésére nemzetközi viszonylatban is, miután a verseny szervesen kapcsolódik a Csomagolási Világszövetség WORLDSTAR versenyrendszeréhez.

A HUNGAROPACK 2010 két kategóriában kerül lebonyolításra:
1. Fogyasztói és gyűjtő csomagolások és ezek anyagai, eszközei
2. Szállítási csomagolások és ezek anyagai, eszközei

Az egyes kategóriákban pályázni lehet a 2008. június 1. és 2010. május 31. között első ízben rendszeres forgalomba bevezetett:
a) csomagolóanyaggal, amennyiben az közvetlenül felhasználható termékek burkolására, egységbefogására, díszítésére vagy a külső hatások elleni védelemre (pl. fóliák, felület-kezelt papírok stb.),
b) csomagolóeszközzel (pl. doboz, zacskó, láda, palack stb.), amelyekből önállóan vagy szükség szerint
c) csomagolási segédanyaggal a csomagolás, továbbá (párnázóanyagok, záróelemek, címkék, rakodólapok stb.) alakítható ki
d) valamely terméket tartalmazó kész fogyasztói, gyűjtő- és szállítási csomagolással, (beleértve a promóciós, az ajándék-, a bemutató- és csoport-csomagolásokat is), annak forgalomba hozott formájában, tehát a szükséges jelölésekkel ellátva. Régi termék fenti időszakban megújított, továbbfejlesztett csomagolásával is lehet pályázni.

A nevezések beérkezési határideje: 2010. május 31.

Bővebb információ: http://www.csaosz.hu/

Forrás: www.mrsz.hu

CCO Magazin