Izraeli országimázs kampány Európában

Menora JeruzsálembenPublic relations kampányra készül Európában az izraeli külügyminisztérium az országimázs javítása céljából

 

 

Egy izraeli diplomáciai forrásból származó információ szerint a helyi public relations tevékenység fokozására kapott utasításokat kapott az ország londoni, berlini, római, madridi, párizsi, hágai, oslói és koppenhágai nagykövetsége.

Haaretz A Ha’aretz című izraeli napilap szerint megkettőzték az illetékes minisztérium e nyolc fővárosban a kommunikációra felhasználható költségvetését. A nagykövetségek feladatul kapták, hogy az izraeli diplomáciai képviseletek rendszeresen adjanak tájékoztatást ezekben az országokban a legutóbbi izraeli politikai fejleményekről, számítva jóindulatú segítségükre a zsidó állam védelmében – írta az újság.

Az izraeli diplomáciai forrásból származó információ szerint a helyi zsidó közösségek tagjain kívül Izrael-barát keresztényekre, továbbá újságírókra, kutatókra és politikusokra tájékoztatására gondolnak. A minisztérium ezúttal első ízben pr-cégek és lobbisták szolgálatait is igénybe venné – közölte az idézett forrás.
Jigal Palmor külügyi szóvivő nem volt hajlandó sem megerősíteni, sem cáfolni a hírt, mondván, hogy “a minisztérium belső dokumentumait nem kommentálhatom”.
Izrael közképe folyamatosan romlott az elmúlt években, különösen a 2008 végi, 2009 eleji gázai övezeti offenzíva, a gázai segélyflottilla elleni május végi akció és a zsidó telepek bővítésének felújítása miatt.

Forrás: BreuerPress