Játszva jótékonykodhat!

Vajon mitől lesz jobb a kedvünk: ha vásárolunk valamit saját részünkre, vagy ha másokat ajándékozunk meg? Egy kellemes meglepetésnek persze mindannyian örülünk, azonban bizonyított tény, hogy a segítségnyújtás olyan folyamatokat indít el az agyban, amiknek hatására könnyebben megbirkózunk a stresszel és ez által jobban is érezzük magunkat.Vajon mitől lesz jobb a kedvünk: ha vásárolunk valamit saját részünkre, vagy ha másokat ajándékozunk meg? Egy kellemes meglepetésnek persze mindannyian örülünk, azonban bizonyított tény, hogy a segítségnyújtás olyan folyamatokat indít el az agyban, amiknek hatására könnyebben megbirkózunk a stresszel és ez által jobban is érezzük magunkat.

A Media Markt Nyerjünk Együtt programjában résztvevők mindkét pozitív érzést kipróbálhatják egyszerre.

Az Amerikai Pszichoszomatikus Szövetség hivatalos lapjában néhány hete publikált pszichológiai tanulmány egyértelműen bizonyítja, hogy a másoknak nyújtott segítség, támogatás legalább olyan jó hatással van a kedvünkre, mintha magunkat ajándékoznánk meg valamivel. A Nyerjünk Együtt program résztvevői önmagukon tesztelhetik ezt az állítást, hiszen különleges ajánlatok igénybevételén túl, másokat is segíthetnek.

„A program tervezése során fontosnak tartottuk, hogy személyre szabott akciókon, kedvezményeken és nyereményeken felül, vásárlóinkat megajándékozzuk a jótékonykodás örömével is. Az évek során rengeteg vonzó ajánlattal vártuk őket, az idei ilyen szempontból viszont egyedülálló, hiszen vásárlás után ők dönthetnek arról, hogy a Media Markt mely szerencsés iskolák diákjait ajándékozza meg új sportfelszereléssel” – nyilatkozott a programról Szánthó Balázs a Media Markt-Saturn Holding Magyarország Kft. in store menedzsere.

Jótékony ajándékok

A nyeremények mellett a program arra is lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy szavazás útján boldog pillanatokat szerezzenek egy általuk preferált általános iskola diákjainak. A szavazásra bármelyik magyarországi általános iskola regisztrálhatja magát, az első három legtöbb szavazatot kapó intézet egyenlő arányban részesül majd a Media Markt felajánlásából. Az áruházlánc minden regisztrált kártya után növeli az iskolák számára elkülönített alapot. A sport jótékony hatása az emberekre – de különösen a gyerekekre – nézve vitathatatlan, de nem mindenki részesül belőle egyforma minőségben. Ezt elősegítve a Nyerjünk Együtt adományozói program keretein belül a három szerencsés általános iskola egy ismert sportmárka sportszereire válthatja majd be a Media Markt felajánlását a kártyabirtokosok segítségével.