Jól indul az év a rádiók számára

Az Ipsos Zrt. jelenti: Az év első hónapjában a rádiók által elért közönség aránya 73,3 százalékot tett ki.

Az egy átlagos napon a 15 év feletti hazai lakosság körében 6.239.000 fő hallgatta minimum 15 percig valamely rádió adását.

Ebben a hónapban egy adott napon a rádiózással eltöltött idő átlagosan 4 óra 14 perc volt. A napi görbéket összehasonlítva a tavaly januári adatokkal a teljes lakosságot tekintve növekedés látható a délelőtt 10-12 óra közötti és a délután 2 és 5 óra közötti sávokban, mely emelkedés nagyrészt a hétköznapok hallgatottsági eredményeinek növekedéséből származik.

Ugyanennek a két mért hónapnak a viszonylatában a hétvégi rádiózási mutatók emelkedése figyelhető meg a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49 éves rádióhallgató közönség körében, az elértek aránya 57,8 százalékról 61,1 százalékra emelkedett.

A piaci gyakorlatnak megfelelően az év első helyi rádiós mérése is lezajlott januárban. A napi elérés a 15-49 éves lakosság körében 18 megyeszékhely közül 6 megyében eléri a 30 százalékot. Két megyeszékhelyen meghaladja a 40 százalékos értéket is a leghallgatottabb rádiók hallgatottsági értéke.

Forrás: Ipsos Zrt. kutatási jelentése