Jótékonysági koncert – Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért

Nehéz helyzetbe jutott idősebb pályatársaik, munka nélkül maradt kollégáik megsegítésére a hazai újságíró-szervezetek példátlan összefogással jótékonysági koncertet szerveznek. A rendezvény a MÚOSZ kezdeményezésével, és a műsorban önzetlenül fellépő, a minőségi magyar könnyűzene reprezentánsai segítségével valósul meg.

A tervezett koncerten fellépnek majd többek között Oláh Ibolya és Mihály Tamás basszusgitáros-zeneszerző, az 50. születésnapját ünneplő Omega basszusgitárosa, aki neves zenésztársaival az idén megjelent Last Minute című szólólemezéről ad majd elő dalokat. A nagyszabású koncert tervezett helyszíne a SYMA-csarnok, időpontja: 2012. november 15. A felkérésre rajtuk kívül már igent mondott Caramel. A többi fellépővel az egyeztetések a következő hetekben zárulnak le.

A több órás zenei produkció keretében a magyar újságírás „nagy öregjeit”, közkedvelt és megbecsülést érdemlő tagjait is köszöntik.

Az együttműködési nyilatkozatot aláíró újságíró-szervezetek: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), Magyar Újságírók Közössége (MÚK), Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), Tudományos Újságírók Klubja (TÚK), Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

A szervezőbizottság elnöke Frank Iván újságíró, tagjai az újságíró-szervezetekből delegáltak, és a koncert lebonyolításával foglalkozó szakemberek. A jótékonysági koncert céljait a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) is támogatásáról biztosította, hangsúlyozva, hogy a kiadók az ágazatot sújtó recesszió idején a szakmai szolidaritás kifejezését különösen fontosnak tartják.

A koncert teljes nyeresége az újságírók Szolidaritás Alapítványának közreműködésével a munkanélküli, illetve rossz szociális körülmények között élő, a csatlakozó újságíró-szervezetekben tartós tagsági jogviszonyt fenntartó újságírók segélyezését szolgálja.

A sajtóban dolgozók szervezeti életének története 116 éves múltra tekint vissza Magyarországon. Közös jótékonysági koncertünkkel a tisztességes újságírás, az egymás iránti figyelem és szolidaritás hagyományát szeretnénk megerősíteni. Ehhez kérik a segítséget a médiatulajdonosoktól és minden magyar újságírótól.

Aki támogatni szeretné a jótékonysági koncertet, a Szolidaritás Alapítvány OTP-nél vezetett számlájára utalva megteheti. A számlaszám: 11706016-20794934. A közlemény-rovatban kérjük tüntessék fel a koncert címét: „Összefogunk!”

Rászoruló kollégáink nevében minden segítséget köszönünk!

Forrás: muosz.hu