Jótékonyságsziget és 10. Civilkomp konferencia

Lehet-e közcél a közjó? – kérdést teszik fel idén a 10. Civilkomp Konferencia és a BNV a “Jótékonyságsziget” kiállítás szervezői.

A Jótékonyságsziget és a 10. Civilkomp konferencia a hazai civilszervezetek, a gazdasági szektor, a közszféra, a kommunikációs szakma és a jótékonyság iránt érdeklődők egyidejű találkozásához nyújt lehetőséget október 3-7. között a Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) keretében.

A Civilkomp rendezvények 10 éve támogatják a civilszervezetek marketing-kommunikációs tevékenységét, és elismertségük növelését. Idén tovább bővül a paletta. Cél, hogy az új civiltörvény szándékaival összhangban újfajta fórumok segítsék a civilség társadalmi-gazdasági és média kapcsolatainak élénkítését.

A szervezetek kiállítási környezetben való rendszeres megjelenésével a társadalmi ügyekre is fokozottabb figyelem irányul, ezáltal új kapcsolatok, együttműködések alakulhatnak ki. Ebben a célkitűzésben a Civilkomp partnere a Hungexpo Zrt. és támogatója az EMMI civil-társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma főtámogatásával a BNV-nek idén civilszervezetek is részesei lehetnek. Azért, hogy több ismert és sikeres szervezet legyen, hagyományteremtő céllal megvalósul a Jótékonyságsziget. Az esemény fővédnöke Dr. Latorcai Csaba civil-társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

„Magyarországon a GDP 6%-át a civilszervezetek állítják elő, ami hatalmas dolog. Ezt erősíteni kell, mert ha az emberek úgy járulnak hozzá a GDP növeléséhez, hogy az személyes örömélményt jelent nekik, akkor annak a társadalomnak a gondolkodása is könnyebben átalakul.
A szakkiállítások és az olyan közönségvásárok környezete, mint a BNV valóban kiváló színtere lehet az alapítványok, egyesületek megismerésének. Jó lehetőségnek tartom a vállalkozásokkal és a látogatókkal való találkozásra, együttműködések kialakítására.”
– fogalmazott a fővédnöki felkérés elfogadásakor Latorcai Csaba.

A Jótékonyságszigeten az „A” pavilon 104-105/a standján az Emberi Erőforrások Minisztériuma civil-társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága és 36 civilszervezet mutatkozik be többféle profilban, az ország egész területéről. Az öt nap alatt üzleti reggelikre, tárgyalásokra, és a közönséggel való találkozásra lesz lehetőség. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége idén 20 éves Nonprofit szakosztálya, és a Magyar Marketing Szövetség 15 éve aktívan működő Nonprofitmarketing Tagozata is jelen lesz.

A 10. Civilkomp konferencia október 3-4. között a Jótékonyságsziget szakmai kísérőeseményeként kerül megrendezésre Lehet-e közcél a közjó? címmel. Főbb témák: a civilszervezetek jótékonyság terén és a közfeladatok ellátásában betöltött szerepe, a gazdaság és a társadalom viszonyának jóléti mutatóval való kifejezése, a motivált emberi erőforrások, a marketing, a pr, és a kommunikáció összhatása a reputációra, az adományozásra és a közjóra. Főbb kérdések: a jótékonyság szívügy vagy üzlet? Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca?

A Jótékonyságsziget és a 10. Civilkomp konferencia a Civilkomp Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hungexpo Zrt., a Magyar Marketing Szövetség, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, a Human Dialog Kft., a Szabad Eklektikus Műhely Kulturális Egyesület, a RG Stúdió Kft, a BrandTrend Kommunikációs Tanácsadó, a CCO Magazin, a Civilrádió, a Mental Process Service és a szaktekintély előadók összefogásával valósul meg, hogy a közjóért dolgozó civilszervezetek ismertebbé és sikeresebbé váljanak.

A Jótékonyságszigetről és a 10. Civilkomp Konferenciáról bővebb információ olvasható a www.civilkomp.hu honlapon.

Forrás: Civilkomp Alapítvány

 

 

A Jótékonyságsziget és a 10. Civilkomp Médiatámogatója a CCO Magazin