Középiskolások, főiskolások, egyetemisták!

Szeretnétek tagjai lenni egy nemzetközi tanulókörnek, amely a nemzetközi fejlődéssel foglalkozik?
Szeretnétek aktuális és a világ minden részét érintő problémákról illetve égető kérdésekről többet megtudni?
Szeretnétek véleményeteket más országok fiataljaival megosztani?
Szeretnétek döntéshozó és tárgyalástechnikai képességeket elsajátítani?
Mindezt úgy, hogy egy nyerő csapat tagjai vagytok és még az angoltudásotok is bővíthetitek?

Amennyiben igen, akkor csatlakozzatok a Hollandia központú Global Teenager Project tanulóköreihez!

A program célja, hogy egy-egy a nemzetközi fejlődést érintő témában kérdéseitekre megpróbáljunk választ keresni, illetve,hogy ti is választ keressetek mások e témában feltett kérdéseire.
A jelentkezett tagok egy csapatot alkotva kell, hogy kérdéseken és válaszokon gondolkodjanak egy bizonyos adott témán. A munka az interneten keresztül folyik, így akár otthonról is nyugodtan dolgozhattok és egyeztethetitek véleményeiteket a többiekkel.
Az őszi félévben a Feltörekvő technológiákról fogunk kutakodni, tanulni és vitatkozni, kizárólag angol nyelven.
A tanulókörben való részvétel szakmai ismereteiteket bővíti, látókörötöket kiszélesíti. A tanulókör nem foglal le sok időt, így a tanulmányaitokról sem kell elvonnotok a figyelmet.

 

A részleteknek itt olvashatók: http://www.globalteenager.org/
Az információk a magyar tanulókörről ide kattintva elolvashatók.

Global Teenager Projekt Magyarország
– ifjúsági kommunikációs fejlesztő program

A Global Teenager projekt a hollandiai Nemzetközi Fejlesztési és Kommunikációs Intézet (IICD) valamint a Schoolnet Africa szervezetek közös együttműködéséből jött létre 1998-ban. Jelenleg 30 ország több, mint hatezer diákja kapcsolódik virtuális hálózatba világszerte, Európa, Afrika, Amerika és Kisázsia kontinenseken. Magyarország 2005. év tavaszán kapcsolódott be programba a ClubNetCet Egyesület koordinálásával.
A projekt leglényegesebb eleme a Tanulói Ciklus. Az amerikai Margaret Riel által kidolgozott tanulási módszer a csoportos, projektorientált tanulás elvén alapul. Tízhetes folyamat, meghatározott fázisokra bontva. Módszerében interaktív, kooperatív, amely sokoldalúan fejleszti a fiatalok szemléletét: részben a más kultúrák megismerése által a toleranciát, ugyanakkor a Tanulói Ciklusok (Learning Circles) szerkezetéből, logikai felépítéséből adódóan fejleszti a nyelvi, technikai készségeket, önállóságra nevel valamint hozzájárul a kritikai szemlélet kialakításához. A témakörök az egyes tantárgyakhoz kapcsolódnak, így beépíthető az intézményben folyó oktatási munkába is. Kiválóan „alkalmazható” tehetséggondozás és prevenciós célú tanórán kívüli szakkörtevékenységként.
Lassan de biztosan növekvő számban indítunk tanulói csoportokat országszerte, amelyek a nemzetközi mezőnyben szép eredménnyel végeznek. E program keretén belül szervezzük az internetes kommunikációt személyessé tevő „GTP” táborokat és találkozókat.

ClubNetCet Egyesület