Közel 5.000 álláslehetőség a második KKV-Állásbörzén

„Álláshely – Lehetőséget mindenkinek” címmel rendez KKV állásbörzét 2016. május 25-26.-án a Bálna Budapest Rendezvényközpontban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH). A rendezvényt Dr. Kiss Zoltán, a BKIK elnöke, Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke és Dr. György István Budapest kormánymegbízottja nyitotta meg.„Álláshely – Lehetőséget mindenkinek” címmel rendez KKV állásbörzét 2016. május 25-26.-án a Bálna Budapest Rendezvényközpontban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH). A rendezvényt Dr. Kiss Zoltán, a BKIK elnöke, Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke és Dr. György István Budapest kormánymegbízottja nyitotta meg.

Az idén másodjára megrendezett KKV Állásbörzén ismét közel 5.000 álláslehetőség közül válogathatnak az álláskeresők, a KKV-k pedig ingyenesen mutathatják be nyitott pozícióikat.

„A KKV-állásbörze kiváló lehetőséget kínál a mikro-, kis és középvállalkozásoknak, amelyeknek döntő többsége nincs felkészülve, és nincsenek külön erőforrásai sem a speciális hr-feladatokra. A rendezvény tavaly debütált: 2015 júniusában a közel 5000 felkínált munkalehetőségre mintegy 10 ezer látogató volt kíváncsi. Az állásbörzén munkalehetőséget kínálók jellemzően fővárosi vállalkozások, de a kiállítók között számos nagyvállalat is van. A BKIK egyik fő célkitűzése, hogy a fővárosi KKV-szektornak nyújtott kamarai szolgáltatások köre bővüljön, jelen állásbörze is ezt a célt szolgálja” – mondta Dr. Kiss Zoltán, a BKIK elnöke.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke elmondta, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a KKV-kra, mivel hazánkban a versenyszférabeli foglalkoztatás háromnegyede náluk jelenik meg, ez magasabb, mint az európai uniós átlag. „Tavaly a fővárosiak közül 793 ezer fő dolgozott, a főváros foglalkoztatási rátája 69,2 százalék volt. Ahogy hazánkban, úgy Budapesten is öt év óta folyamatosan javulnak a foglalkoztatási mutatók: 92 ezerrel többen dolgoztak Budapesten 2015-ben, mint öt évvel korábban. Nem csak a Főváros, de a régió egésze jelentős növekedést produkált: az unió 274 régiója közül a 9. legjelentősebbet. A 2016. első negyedéves foglalkoztatási adatok ismeretében kijelenthetjük, hogy a növekedés 2016-ban is várhatóan folytatódik” – mondta Szalai Piroska.

 „Átlagosan három-négy hetente szervezünk állásbörzéket a fővárosban, az Álláshely – Lehetőséget mindenkinek állásbörze különlegessége abban rejlik, hogy itt kifejezetten a kis- és középvállalkozások mutathatják be álláslehetőségeiket” – mondta Dr. György István. Budapest kormánymegbízottja bízik benne, hogy a börze eredményesen zárul a megjelent álláskeresők és munkaadók számára egyaránt. Kitért arra is, hogy a börzéken kívül a hivatal minden lehetőséget igyekszik megragadni, hogy összehozza az állást keresőket és kínálókat: hírlevél formájában juttatják el az aktuális állásokat és információkat közel 18 ezer érdeklődőnek, folyamatos munkaközvetítő tevékenységet végeznek a jelenleg 29 ezer budapesti regisztrált álláskereső részére, valamint munkáltatói fórumokat is rendeznek. A BFKH számos olyan programban részt vesz, amely a foglalkoztatás növelését célozza – ezekre hazai és európai uniós forrásokból idén mintegy 1,5 milliárd forintot fordít.

A rendezvény időpontja: 2016. május 25 -26., 9:00 – 16:00

A rendezvény helyszíne: Bálna Budapest 2. emelet, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Forrás. BVK sajtóközlemény