Kupakverseny 2012-ben is!

Idén is útjára indul a Kupakverseny, amely 2011-ben nagy sikerrel zárult. A 2012. évi Országos Kupakverseny célja, hogy a gyermek és oktatási intézmények, valamint a lakosság bevonásával erősödjön a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemlélet. A verseny során a Kupakverseny weboldalán regisztrált óvodák, általános és középiskolák mérkőznek meg egymással különböző díjakért. Feladatuk az, hogy a meghirdetett határidőre minél több műanyag kupakot gyűjtsenek össze, és adjanak le az ország kupakleadó pontjainak bármelyikén.

A lakosság is segítheti a versenyző intézményeket, a weboldalon regisztrált magánszemélyek szintén leadhatják összegyűjtött kupakjaikat, támogatva így kedvenc óvodájukat vagy iskolájukat, illetve karitatív célból akár az Országos Mentő Szolgálatot is.
A megmérettetés végén a versenyző intézmények, valamint az Országos Mentő Szolgálat számára a Kupakverseny szervezői jóváírják, azaz megfizetik a számukra összegyűlt műanyag kupakok ellenértékét.

Az ország vezető műanyag újrahasznosító vállalataként, a verseny kiírója Holofon zRt. a kupakokat újrahasznosítja, hogy aztán a hulladékból alapanyagot, úgynevezett granulátumot állítson elő, amiből a műanyag feldolgozók ismét késztermékeket készítenek majd.

A versennyel kapcsolatos kommunikációs feladatok megszervezését idén is a tavaly már bevált ügynökségre a Hypnosia kreatív ügynökségre bízták

A Kupakverseny részletei ide kattintva olvashatók el.

 

A Kupakverseny médiatámogatója a