MAF Társadalmi Befektetések Díj 2015 – pályázati felhívás

Ismét jelentkezhetnek a vállalatok a Magyar Adományozói Fórum hazai cégek számára kiírt, széles körben elismert szakmai pályázatára, a MAF Társadalmi Befektetések Díjra, amelyen az elmúlt évek során már több mint 100 hazai kiemelkedő vállalati támogatási program vett részt.Ismét jelentkezhetnek a vállalatok a Magyar Adományozói Fórum hazai cégek számára kiírt, széles körben elismert szakmai pályázatára, a MAF Társadalmi Befektetések Díjra, amelyen az elmúlt évek során már több mint 100 hazai kiemelkedő vállalati támogatási program vett részt.

 

MAF Társadalmi Befektetési Díj

 

A 2006-ban alapított és 2010-ben megújított MAF Társadalmi Befektetési Díj a hazai vállalatok társadalmi befektetési programjait olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció.

A MAF kezdeményezése a cégek CSR teljesítményét értékelő szakmai díjak között különleges szerepet tölt be, mivel az egyetlen olyan elismerés a cégek számára, amely a felelősségvállalási tevékenységeken belül kifejezetten az egyes támogatói programokra fókuszál. Már évek óta aktív és nagy tapasztalatokkal rendelkező cégek mellett azonban a társadalmi befektetések terén még frissnek számító kezdeményezéseket indító nagyvállalatok és KKV-k is sikerrel mérettethetik meg magukat.

A MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatának célja, hogy a szakmailag megalapozott és a hosszú távú fenntarthatóságot is szolgáló stratégiai megoldásokat, példaértékű támogatói tevékenységeket széles körben ismertté tegye és felhívja a figyelmet ezek jelentőségére, ezen keresztül is ösztönözve az üzleti szektor proaktív társadalmi szerepvállalását, a szektorok közötti eredményesebb összefogást, valamint a hazai támogatói kultúra fejlődését.

A pályázat benyújtásának adminisztrációs költsége: bruttó 30.000 Ft.

Az adminisztrációs költség befizetésével a pályázaton való részvétel mellett, minden pályázó vállalattól egy képviselő jogosult részt venni a MAF idei éves szakmai konferenciáján, amelyen a Társadalmi Befektetések Díj eredményhirdetésére is sor kerül.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázatának eredményhirdetésére 2015 októberében az alábbi kategóriákban kerül sor:

  • MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória
  • MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória
  • MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória
  • MAF Az Év Legkiemelkedőbb Támogatói Programja Kategória

 

A Magyar Adományozói Fórum által felkért bíráló bizottság tagjai:

  • Erős Antónia – az RTL Híradó műsorvezetője, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója
  • Füzesy Tamás – az Erőforrás Alapítvány/ United Way Magyarország ügyvezetője
  • Hargitai Lilla – a Médiaunió Alapítvány ügyvezető igazgatója
  • Jakab Áron – a FRUIT OF CARE Nonprofit Kft. alapító ügyvezetője
  • Nagy Bálint – az IBS marketing tanszékének vezetője

 

Miért érdemes indulni a pályázaton?

    A pályázat elkészítése során egy, a nemzetközi standardok és a hazai tapasztalatok ötvözésével kialakított, professzionális és objektív szempontrendszer alapján van lehetőségük saját támogatási tevékenységüket mérlegre tenni, más vállalatok programjaival összehasonlítani.
    Egy nyilvános és független megmérettetésben való részvételelősegíti, hogy a vállalat támogatási gyakorlata transzparensebbé váljon, és hozzájárul a vállalat elismertségének és hitelességének növeléséhez a belső és külső érintettjei körében egyaránt.
    Nem a vállalat teljes körű CSR tevékenységét vizsgálja, hanem a vállalat egy-egy önálló, ugyanakkor kiemelkedően sikeres és példaértékű programjával mutatkozhat be a pályázaton.
    A pályázati űrlap kitöltése lehetőséget nyújt a vállalat eddigi támogatási projektjeinek értékelésére, újragondolására. Emellett az objektív szempontok segítségével áttekinthetővé válik, hogy a vállalat társadalmi befektetései során milyen „megtérülést” volt képes társadalmi és vállalati szinten elérni.

A részletes pályázati kiírás a MAF weboldalán érhető el

Forrás. MAF