Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2011

A regisztráció megkezdődött a II. Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” konferenciára, amelyre 2011. november 23–24.-én kerül sor.

 

Brundtland:a fenntartható fejlődés olyan fejlődés, amely kielégíti a jelen szükségleteit, anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékek esélyét arra, hogy ők is kielégíthessék szükségleteiket”.

Daly: “a fenntartható fejlődés a folytonos szociális jólét elérése, anélkül, hogy az ökológiai eltartó-képességet meghaladó módon növekednénk”.

 

 

 

 

 

 

Az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” konferencia 2010-ben e világtalálkozók közé betagozódva, a magyar fenntartható fejlődésért tevő, cselekvő, felelősen gondolkodó és élő emberek, cégek, szervezetek évről évre visszatérő találkozójaként indult.  A széles körű társadalmi párbeszéd célja: egybegyűjteni a fenntartható fejlődés érdekkörébe tartozó gondolatokat, tetteket, cselekedeteket, a fenntarthatóság teljes körű megértése, a fenntartható fejlődésért munkálkodók eredményeinek összefűzése, az egyén és a különböző csoportosulások felelősségének tudatosítása érdekében. Fontos küldetése: a konferencián létrejött tudások megőrzése, a széles nyilvánosság felé közvetítése. Tehát a társadalom szereplői felelősségérzetének erősítése.

Egyre erősödik azok hangja, akik rosszul értelmezik a fogalmat. A fenntartható fejlődés nem azt jelenti, hogy maradjon minden úgy, mint régen!
Pontosan az ellenkezőjét! Meg kell változtatnunk életvitelünket, fogyasztási szokásainkat, gondolkodásunkat, s erősítenünk a felelősségérzetünket a földi létezés fennmaradása érdemében.

A felelősen élő és gondolkodó emberek megbeszélésén ott a helye a felelősen gondolkodó, tudatosan élő és tenni akaró embereknek, szervezeteknek, cégeknek, civileknek. Gondolkodjunk együtt, tegyük össze tudásunkat, tapasztalatainkat! Együtt sokat tehetünk azért, hogy a mai és a jövő nemzedékek emberi életre való esélyei megmaradjanak.

Jöjjön el Ön is! Legyen tevékeny, cselekvő előmozdítója a hazai társadalom és gazdaság fenntartható fejlődési pályára állásának! A civil és a nonprofit szektor szereplőinek, valamint a magánszemélyeknek jelentős, akár 30 %-os kedvezmény jár az egyébként is alacsony részvételi díjból.

Időpont: 2011. november 23–24. (szerda–csütörtök)
Helyszín: Budapest, Sugár Üzletközpont, Mozicsarnok, Örs vezér tér

A konferencia védnökei:
Láng István akadémikus, a Brundtland Bizottság tagja
László Ervin, a Budapest Klub alapító elnöke, a Giordano Bruno Globalshift Egyetem Kancellárja
Juhász Árpád geológus

Több mint 50 előadó, közöttük: a védnökök,  Ángyán József, a VM parlamenti államtitkára, Bartus Gábor, az NFFT titkára, Nemes Csaba, a VM főosztályvezetője, Fülöp Sándor , a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, Bagdy Emőke szakpszichológus és még sokan mások.

Bővebb információ: www.fenntarthatosagicsucs.hu/

A konferencia szervezője a

 

 

A CCO Magazin – a konferencia médiatámogatójaként – folyamatosan tájékoztatni fogja olvasóit a konferencia előkészületeiről és természetesen magáról a konferenciáról is.