„Make it” program mérnökök toborzása céljából

A CCO Magazin szerkesztősége szívesen jelentet meg híreket, szívesen tájékoztatja olvasóit olyan eseményekről, programokról, amelyeket pozitív példaként lehet bemutatni. Most is gey ilyen pozitív példát szeretnénk olvasóinkkal megismertetni. A Magyarországon két gyárral jelen lévő Prysmian Group, mely világelső a magasan fejlett technológiájú energia- és hírközlő kábelek és rendszerek iparágában, elindítja a “Make It” toborzó programját, mely a gyártás területén tapasztalattal rendelkező mérnököket és szakembereket célozza meg.A CCO Magazin szerkesztősége szívesen jelentet meg híreket, szívesen tájékoztatja olvasóit olyan eseményekről, programokról, amelyeket pozitív példaként lehet bemutatni. Most is egy ilyen pozitív példát szeretnénk olvasóinkkal megismertetni. A Magyarországon két gyárral jelen lévő Prysmian Group, mely világelső a magasan fejlett technológiájú energia- és hírközlő kábelek és rendszerek iparágában, elindítja a “Make It” toborzó programját, mely a gyártás területén tapasztalattal rendelkező mérnököket és szakembereket célozza meg.

A Prysmin Group a „Make It” programba a gyártás, a karbantartás, a tervezés és a minőségellenőrzés területén képzett mérnököket, valamint jól képzett műszaki szakembereket keres kulcsfontosságú pozíciók betöltésére a gyártási folyamatban, a csoport világszerte elterjedt kiválósági központjainak egyikében. A jelentkezőnek mérnöki vagy azzal egyenértékű végzettséget igazoló oklevéllel, 3/5 év hasonló beosztásban szerzett tapasztalattal, megfelelő angol nyelvtudással és vezetői képességekkel kell rendelkeznie.

A csoport a gyártási ágazat kiemelkedő tehetségeit kívánja megtalálni és foglalkoztatni, lehetőséget biztosítva tapasztalataik kamatoztatására és képességeik fejlesztésére. A „Make It” egy négyéves felsőszintű képzési programot biztosít a Prysmian Group Academy-n, amely a kiválasztott jelentkezők karrierjéhez szükséges készségeket kívánja továbbfejleszteni. A program magában foglal egy kéthetes képzést a milánói székhelyen, és egy kéthetes képzést az új mudanyai (Törökország) Manufacturing Academy-n is. Ez utóbbit 2016 januárjában avatják fel a csoport egyik fontos gyárában, amely így lehetőséget nyújt a magasan képzett személyzet továbbképzésére.

A Prysmian sikere és irányítása szorosan összefügg humán erőforrásainak szakértelmével és képzettségével. A folyamatos tanulás, képzés, a konkrét és valódi szakmai fejlődés lehetősége tartozik azon kulcsfontosságú tényezők közé, melyek a vállalati filozófia és a humántőke széleskörű fejlesztési stratégiájának alapját képezik. ”A “Make It” egy korábbi kezdeményezést, a “Build the Future-t” követi, mely egy elhelyezkedési program fiatal okleveles mérnökök számára. Ez is azt mutatja, hogy a Prysmian hisz a humántőke értékében és a fiatalokra fordított befektetések fontosságában. Jövőnk a fiatalok fejlődésétől függ.” – állítja Fabrizio Rutschmann, a Prysmian Group Humán Erőforrás és Szervezeti igazgatója.

A Prysmian Group 33 országban, 89 gyárral van jelen a piacon és folyamatosan pénzt fordít ipari befektetésekre, a 2014-es évben a befektetések összege 163 millió euró volt. Ennek eredményeképpen világvezető szerepet tölt be az ágazatban, elsősorban a tenger alatti kábelek és optikai szálak terén.

Magyarországon a csoport az erősáramú vezetékeket gyártó balassagyarmati és kisteleki gyárakkal van jelen. A kisteleki gyárral kapcsolatban nemrég elfogadtak egy 15 millió eurós befektetést a gumivezetékek gyártásának növelésére, azzal a céllal, hogy ki tudják elégíteni az ipari piac széleskörű felhasználási igényeit (5000 tonna hagyományos vezeték és 2000 tonna tűzálló vezeték gyártásáig), valamint a rugalmas PVC vezetékek gyártását megnöveljék, melyeket az építési piacon és az irányítástechnikai vezetékek piacán kívánnak értékesíteni a gyártási részlegen belül (évente kb. 8000 tonna) a teljes közép-európai piacion.

A Prysmian Csoport az energia- és hírközlő kábelek és rendszerek iparágágának világelső vállalata. A több mint 130 éves tapasztalattal rendelkező csoport, közel 7 milliárd EUR értékesítéssel 2014-ben, 50 országban 89 gyárral, majdnem 19 000 alkalmazottal, erős pozíciót foglal el a csúcstechnológiai piacokon, és a termékek, szolgáltatások, technológiák és know-how legszélesebb skáláját kínálja. Az energiaszektorban, a Prysmian Csoport föld- és tengeralatti erőátviteli kábeleket és rendszereket, a különféle iparágakban alkalmazott speciális kábeleket, valamint az építőipar és az infrastruktúra-ágazat számára közepes és alacsonyfeszültségű kábeleket gyárt. A távközlési szektoron belül, a csoport a hang-, kép- és adatátviteli ágazat számára gyárt kábeleket és tartozékokat, és optikai szálak, optikai és rézkábelek, valamint hálózatos rendszerek teljes skáláját kínálja. A Prysmian-t a milánói tőzsdén a Blue Chip indexben jegyzik.

Forrás: Prysmian Group sajtóközl
emény