Példaértékű CSR gyakorlat – MPRSZ “CSR Best Practice” díjátadó

A Magyar Public Relations Szövetség 2007-óta évente meghirdeti a CSR Best Practice pályázatát. A CSR, a Szervezetek Társadalmi Felelősségvállalása témakörében idén is átadták a példaértékű pályázatoknak, szervezeteknek a „Példaértékű CSR gyakorlat” elismerést. Idén nagyvállalatok mellett különleges nonprofit szervezetek is elismerésben részesültek.A Magyar Public Relations Szövetség 2007-óta évente meghirdeti a CSR Best Practice pályázatát. A CSR, a Szervezetek Társadalmi Felelősségvállalása témakörében idén is átadták a példaértékű pályázatoknak, szervezeteknek a „Példaértékű CSR gyakorlat” elismerést. Idén nagyvállalatok mellett különleges nonprofit szervezetek is elismerésben részesültek.

 A Magyar Public Relations Szövetség 2007-óta évente meghirdeti a CSR Best Practice pályázatát. A CSR, a Szervezetek Társadalmi Felelősségvállalása témakörében idén is átadták a példaértékű pályázatoknak, szervezeteknek a "CSR Best Practice" elismerést. Idén nagyvállalatok mellett különleges nonprofit szervezetek is elismerésben részesültek.

 

Kilenc elismerés az MPRSZ CSR Best Practice idei pályázatán

 

Közismert nagyvállalatok mellett a pályázók között idén olyan különleges intézetek is bemutatták programjaikat, mint a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vagy az STKH (Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási) Nonprofit Kft.

Az MPRSZ „CSR Best Practice” pályázatára érkezett munkákat elbíráló zsűritagok adták át azokat az elismerő okleveleket, melyeket 2015-ben kilenc felelősen működő pályázó vállalat és szervezet érdemelt ki. Az öttagú szakmai zsűri – Demcsák Mária (Piac&Profit, főszerkesztő), Dr. Győri Zsuzsanna (KÖVET Egyesület, CSR szakértő), Horváth Áron (CSR szakértő), Krahulecz Erzsébet (Ernst&Young, regionális szabályozási közpolitikai igazgató), Mayer Zsolt (MPRSZ alelnök, CSR tagozati vezető, kommunikációs tanácsadó) – minden pályázatnál kiemelten figyelte, hogy az mennyire tükrözi a vállalat felelős gondolkodását és mennyire épül be annak alaptevékenységébe.

 

Példaértékű CSR gyakorlat

A pályázatok között tavaly a pénzintézetek domináltak, idén megjelentek non-profit szervezetek pályamunkái is, melyek elsősorban az emberi, társadalmi értékekre koncentráltak. A zsűri érdeklődéssel olvasta a pályázatoktól igen eltérő témájú Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézmény „Börtön a városért” című program leírását, melynek célja, hogy a fogvatartottak társadalmi visszailleszkedését elősegítse. Ugyancsak újdonságról és kreativitásról tett tanúbizonyságot az STKH Nonprofit Kft., mely felelős szolgáltatóként a lakosság szemléletformálását tűzte ki célul kreatív megvalósítási programok formájában.A pályázatok között tavaly a pénzintézetek domináltak, idén megjelentek non-profit szervezetek pályamunkái is, melyek elsősorban az emberi, társadalmi értékekre koncentráltak. A zsűri érdeklődéssel olvasta a pályázatoktól igen eltérő témájú Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézmény „Börtön a városért” című program leírását, melynek célja, hogy a fogvatartottak társadalmi visszailleszkedését elősegítse. Ugyancsak újdonságról és kreativitásról tett tanúbizonyságot az STKH Nonprofit Kft., mely felelős szolgáltatóként a lakosság szemléletformálását tűzte ki célul kreatív megvalósítási programok formájában.

„Az ilyen különleges kezdeményezések is tovább erősítik és visszaigazolják számunkra a díj alapítási szándékait” – emelte ki a zsűri értékelését összefoglalva Mayer Zsolt, a zsűri elnöke.

A tavalyi évben már díjazott, idén is elismerésben részesült visszatérők között található a Budapest Bank, a K&H csoport és a TV2 Média Csoport Kft. is, melyek mindegyike tovább folytatta korábban bemutatott programjait.
Elismeréssel díjazta a zsűri olyan nagyvállalatok átfogó és alaptevékenységük felelős működését igazoló programjait is, mint a Nestlé, Samsung, SCA Hygiene Products és UniCredit Bank magyarországi leányvállalatai.

„Változatos, élvezetes, a társadalom és a bolygónk számára is hasznos pályamunkákat értékelhettünk idén is. Örömmel tölt el, hogy szervezetünk 2007-ben azzal a szándékkal alapított díja, hogy a vállalati felelősségvállalás hazai legjobb gyakorlatait bemutassa, idén is követendő példákkal szolgál. Az MPRSZ Elnöksége, CSR tagozata és a zsűri nevében gratulálok a díjazottaknak, példaértékű gyakorlataikat terjesztjük és a szakirányú felsőoktatásban is törekszünk bemutatásukra” – fogl
alta össze az esemény lényegét Mayer Zsolt.„Változatos, élvezetes, a társadalom és a bolygónk számára is hasznos pályamunkákat értékelhettünk idén is. Örömmel tölt el, hogy szervezetünk 2007-ben azzal a szándékkal alapított díja, hogy a vállalati felelősségvállalás hazai legjobb gyakorlatait bemutassa, idén is követendő példákkal szolgál. Az MPRSZ Elnöksége, CSR tagozata és a zsűri nevében gratulálok a díjazottaknak, példaértékű gyakorlataikat terjesztjük és a szakirányú felsőoktatásban is törekszünk bemutatásukra” – foglalta össze az esemény lényegét Mayer Zsolt.

 

A CSR Best Practice 2015 pályázaton „Példaértékű CSR gyakorlat” elismerésben részesült pályázók-pályázatok:

    Budapest Bank Zrt.  „A helyi közösségek támogatása a Budapest Banknál”

    Heves Megyei Büntetés Végrehajtási Intézet  „A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet példaértékű programjai”

    K&H Bank Zrt.  „K&H a hátrányos helyzetűekért program”

    Nestlé Hungária Kft.  „Közös Értékteremtés egy egészséges társadalomért”

    Samsung Electronics Magyar Zrt. „Samsung SMART School”

    SCA Hygiene Products Kft. „Az SCA és a Bethesda Kórház Alapítvány együttműködése”

    STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. „Büszke kukások az egészséges környezetért”

    TV2 Média Csoport Kft. „Süss fel nap! – TV2 Csoport”

    UniCredit Bank Hungary Zrt. „Az UniCredit Bank Hungary Zrt. CSR tevékenysége, „Passzold Tovább!” program

 

Forrás: MPRSZ