MPRSZ szakmai találkozó

 

Az MPRSZ Június 14-én 18.00 órától a Magyarországi Szóvivők Egyesületével közösen szakmai találkozót szervez.

 

 

 

Neked mint PR vagy kommunikációs szakembernek hogyan kezdődik egy napod?

Valószínűleg Te, vagy közvetlen kollégáid kora reggel az aktuális sajtót bújjátok, vagy a hírportálokat böngészitek, persze miután az ilyen-olyan, de valamilyen szinten működő sajtófigyelésen átrágtátok magatokat.

Aztán jöhet az olvasottak elemzése: hogyan kellene reagálni, kell-e egyáltalán és ha mégis, milyen formában, hol és mikor tegyétek meg. Természetesen előtte a cég vagy intézmény vezetésével a véleményeket össze kell hangolni, és jól szervezett, egyetértő és egyet mondó csapattá kell szerveződni.

MI van akkor, ha nem kaptál meg vagy nem találtál meg minden információt? Lehet, hogy rosszat lépsz…? Vagy lehet, hogy csak magyarul kerested, és angolul vagy németül megjelent?

A Naprakész a Montana tudásmenedzsment technológiára épülő előfizetéses, intelligens keresőszolgáltatása. Segítségével az előre megadott internetes információforrásokat folyamatosan figyeli, az információkat összegyűjti, azokat az előfizetőt érdeklő témáknak megfelelő szempontok szerint szétválogatja, és a számára releváns tartalmakat, vagy akár csak az azokról szóló értesítést az előfizetőnek e-mailben elküldi.

A Naprakész nem Google keresés és nem sajtófigyelés.

Nem Google keresés, mert nem ad meg százezres, rengeteg „mellé találattal” rendelkező listát, hanem mintegy többszörös szűrőként a valóban fontos információkat keresi ki.

Nem sajtófigyelés, hiszen nem karakter sorokat/kulcsszavakat figyel, hanem a szolgáltatás mögött működő intelligens taxonómia rendszer és beépített szinonima szótárak segítségével „gondolkodik” keresés közben és felfedezi az azonos tartalmakat más nyelvi formában is. A folyamatba speciális témakörök esetén előfizetők szakértőit is bevonják annak érdekében, hogy valóban csak a megfogalmazott igényeknek megfelelő találatokat kapjanak. A sajtófigyelés bár fontos, de csak egy szűk szelete a Naprakész szolgáltatásnak.

A szolgáltatás teljesen automatikus, így rengeteg időt és keresésre fordított energiát takaríthatsz meg: nem szükséges több tucatnyi hírforrást egyenként végigböngészni, vagy több ezres találati listákat elemezni.  És mindezt  30 nyelven tudják!

A Naprakész számtalan alkalmazási lehetősége közül néhány:

 

  • Versenytársfigyelés
  • Piaci információk figyelése
  • Termékfigyelés
  • Tenderfigyelés
  • Sajtófigyelés
  • Jogszabály-változás figyelés
  • Mindössze annyi a teendőd, hogy meghatározod az internetes tartalomforrásokat és témaköröket, amelyekben keresni szeretnél.

 

Az információk válogatását egy másik, külön erre a célra kifejlesztett, intelligens keresőeszköz teszi lehetővé, amellyel bonyolult igényeket, kérdéseket is megfogalmazhatunk (például: minden szerdán szeretnék értesítést kapni az adott céghez kötődő múlt heti hírekről, de csak akkor, ha az „X” üzletággal kapcsolatos).

Az így kinyert információt többféle módon kaphatod meg: e-mailen, portálba illesztéssel, hírlevél szolgáltatásnál XML formátumban.

A találkozó helyszínét az MPRSZ hamarosan megküldi az érdeklődőknek, addig is az érdeklődők részvételi szándékukat írásban jelezhetik a titkárságnak (mprsz@mprsz.hu )

Üdvözlettel:

MPRSZ elnökség