MÚOSZ: a mai nap a magyar újságírók számára is gyásznap

Az Európai Újságíró Szövetség (EFJ) a Charlie Hebdo munkatársai elleni barbár támadást elítélő nyilatkozatához csatlakozva, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a francia szatirikus hetilap szerkesztőséghez eljuttatott levélben fejezte ki részvétét és szolidaritását.Az Európai Újságíró Szövetség (EFJ) a Charlie Hebdo munkatársai elleni barbár támadást elítélő nyilatkozatához csatlakozva, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a francia szatirikus hetilap szerkesztőséghez eljuttatott levélben fejezte ki részvétét és szolidaritását.

 

 

„Tisztelt Szerkesztőség!

Mélyen megrendített bennünket a tegnapi barbár terrortámadás híre. A mai nap a Magyar Újságírók Országos Szövetsége tagsága számára is gyásznap. Osztozunk az Önök és az áldozatok hozzátartozóinak gyászában. A sebesülteknek mielőbbi gyógyulást kívánunk.

„Én vagyok Charlie” – olvasható a Sajtóház kapuján. A MÚOSZ székházának homlokzatán elhelyezték a magyar újságírók részvétét kifejező fekete zászlót is

Az Önöket ért tragédia semmivel nem indokolható támadás volt a sajtószabadság ellen is. A terroristák fegyvereinek célkeresztjében ott volt a minden egyént és közösséget megillető véleménynyilvánítási és önkifejezési szabadság joga, ezért az újságíróknak, a jóakaratú embereknek az egész világon össze kell fogniuk, hogy ne ismétlődhessen meg az, amit a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövettek.

Magyar Újságírók Országos Szövetsége

Tóth Károly elnök”

2015. január 8. csütörtök, 12:28

Forrás: muosz.hu